MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Τρεις Χοροί κόντρα στο Χρόνο

Η παράσταση χορού “Τρεις Χοροί κόντρα στο Χρόνο” ανεβαίνει στις 23-24 Μαΐου (20:00) στο Μικροσκοπικό Θέατρο Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, στην Πλάκα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται για τρία διαφορετικά αφαιρετικά χορευτικά σόλo γυναικών, τη Θαλασσογραφία, το Ζήτω η Φόρμα: ο Χορός με τις Λέξεις και το Tu Αmor a contrarreloj (O Έρωτας σου κόντρα στο Χρόνο), που διατηρούν με ακρίβεια την ίδια διάρκεια. Κι αυτό γιατί ένας από τους βασικούς άξονες της παράστασης είναι η διερεύνηση της πρόσληψης του χρόνου, τόσο από το θεατή, όσο και από τον ερμηνευτή, σε σχέση με τις διαφορετικές φόρμες του χορού, το ρυθμό και την εικαστική προσέγγιση.

Τα τρία αυτόνομα μέρη της παράστασης εξετάζουν τρεις διαφορετικές έννοιες του Χρόνου, μέσα από οριζόντιες, κάθετες και περιστροφικές κινήσεις, που από το αέναο και το άχρονο φτάνουν στο οριακό, το επείγον και το εκστατικό. Το σώμα παρουσιάζεται ως μια μικρή μηχανή του Χρόνου και του Χώρου, καθώς μέσα από την επιτόπια διερεύνηση του ελάχιστου, κοινό και χορευτές συμπαρασύρονται σε μια «δίνη», που τους φέρνει αντιμέτωπους με το ακραίο της ανθρώπινης υπόστασης. Ανάμεσα στα Ρωμαϊκά τείχη και τη σύγχρονη σκηνική κατασκευή, η παράσταση «ξετυλίγει» το νήμα της ανθρώπινης έλικας, άλλοτε υπό τη ρομαντική μουσική του Hector Berlioz και το σπαρακτικό flamenco του Paco de Lucia, άλλοτε υπό τον εκκωφαντικό ήχο της σιωπής και την αιχμηρή δύναμη των λέξεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα Έναρξης: 20.00
Διάρκεια: 80′
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Χορογραφία – Εικαστική Επιμέλεια Αναστασία Λύρα
Ερμηνεύουν Αθηνά Κυρούση, Εύα Παγουλάτου, Αλίκη Κόντζιου – Γούσα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b