MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προβολές ταινιών στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο για τη γιορτή της μητέρας

Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας αλλά και στα παιδιά.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

– 9 και 10 Μαΐου: «Η ΜΑΝΑ»
Ώρα έναρξης 20:00
Το πασίγνωστο πολιτικοκοινωνικό λογοτεχνικό έργο του Γκόρκι, που τον καθιέρωσε σαν μεγάλο κλασικό σύγχρονο Ρώσο συγγραφέα. Ένα ρωμαλέο δίδαγμα θάρρους και αυτοθυσίας: θάρρους στους αγώνες των εργαζομένων εναντίον της αδικίας και της εκμετάλλευσης, εναντίον της αυθαιρεσίας και της κοινωνικής αθλιότητας και συνειδητής αυτοθυσίας για τα ιδανικά της πανανθρώπινης δικαιοσύνης και ελευθερίας. «Ο λόγος του δικού μου γιου Είναι ο καθαρός λόγος του εργάτη, της τίμιας ψυχής. Δεν πουλιέται! Διαβάστε να δείτε το θάρρος που δεν εξαγοράζεται.» Στο μυθιστόρημα Η μάνα που γράφτηκε το 1906, ο κορυφαίος σοβιετικός συγγραφέας Μαξίμ Γκόρκι απεικονίζει για πρώτη φορά στη λογοτεχνία την πάλη του επαναστατικού προλεταριάτου για το σοσιαλισμό, κάτω από την καθοδήγηση του κόμματος της εργατικής τάξης, και τη γέννηση του νέου ανθρώπου μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα. Η μάνα είναι το αγαπημένο μυθιστόρημα εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και σε διάφορες μεταφράσεις.
 
– 11 Μαΐου: «ΜΟΥΛΑΝ» Μεταγλωττισμένο
Ώρα έναρξης 12:00
Ο θρύλος της Μουλάν ζωντανεύει και εξιστορεί την ιστορία της όμορφη και γενναίας κινέζας ηρωίδας που ήταν κόρη ενός στρατηγού. Όταν ο πατέρας της αρρώστησε βαριά, η Μουλάν αποφάσισε να πάει η ίδια να αντιμετωπίσει τους εχθρούς και να υπερασπιστεί την πατρίδα της, παρότι δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να πάνε στον πόλεμο. Η Μουλάν κέρδισε πολλές μάχες στο όνομα του πατέρας της πριν κερδίσει τελικά τον πόλεμο και πριν γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της, που έκπληκτος ανακάλυψε ότι η σπουδαία αυτή ηρωίδα ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι.

Info
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διεύθυνση Πολιτισμού-Παιδείας & Νέας Γενιάς Δήμου Καλλιθέας
Τμήμα: Ερασιτεχνικής Δημιουργίας & Εκδηλώσεων
Τηλ.επικοινωνίας: 210 9589598, 210 9570001

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b