MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αναζήτηση εργασίας- έργο σε 30 θραύσματα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το έργο του Μισέλ Βιναβέρ “Αναζήτηση Εργασίας” Έργο σε 30 θραύσματα ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Τρίτη 20, Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 στις 21:00. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο “Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque” – Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του γαλλικού θεάτρου ο Μισέλ Βιναβέρ, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1927 από γονείς ρωσικής καταγωγής. Κατατάχτηκε στο γαλλικό Απελευθερωτικό Στρατό το 1944 και με το πέρασμα των χρόνων έγινε ανώτατος αξιωματικός, και ακολούθως ιδιοκτήτης των θυγατρικών της πολυεθνικής εταιρίας Gillette. Τα θεατρικά του είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία και στα περισσότερα κείμενά του τοποθετεί τον άνθρωπο σε ένα πεδίο οικονομικών συναλλαγών.

Στο έργο του “Αναζήτηση Εργασίας” Έργο σε 30 θραύσματα με ένα υποδόριο χιούμορ ανιχνεύει την έννοια της Εργασίας στον καπιταλιστικό κόσμο, όπως και τη διαδικασία διείσδυσης του τεχνοκρατικού τρόπου παραγωγής στον ανθρώπινο ψυχισμό σε αντιδιαστολή με τα ζωτικά ανθρώπινα ζητούμενα. Τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της προσποιητής ευδαιμονίας ενώ γύρω του καταρρέουν ηθικές αξίες και εξευτελίζονται κεκτημένα δικαιώματα.

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Σκηνικό-κοστούμια: Bασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Μιράντα Ζησιμοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Βασίλης Μαργέτης, Θανάσης Σαράντος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μισέλ Βιναβέρ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος


Παίζουν: Μιράντα Ζησιμοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Βασίλης Μαργέτης, Θανάσης Σαράντος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b