MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί η ελληνική hip-hop σκηνή επανενώνεται μετά από 14 χρόνια;

Όλοι οι πρωτομάστορες του ελληνικού hip-hop θα αναταμώσουν στην ίδια σκηνή, δεκατέσσερα περίπου χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, και ύστερα από πρόσκληση του Μιχάλη Μυτακίδη, γνωστού ως B.D.Foxmoor των Active Member. Δύο μοναδικά live, όπου ο B.D.Foxmoor θα συμπράξει με τους: MCD, ΧRAY (Νικήτας Κλιντ), Oδυσσέα (Razastarr), Sadahzinia, REAL D, ΒΑΒΥΛΩΝΑ, BRIGADA, DJK, με την αθωότητα του χθες και την ωριμότητα του σήμερα.Στην συνέντευξη -τύπου συζήτησης- που πραγματοποιήθηκε στο χώρο που θα φιλοξενήσει τα live, το Stage Volume 1, οι συντελεστές του εγχειρήματος μίλησαν για την ξεχωριστή αυτή συνάντηση.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρώτος πήρε το λόγο ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D.Foxmoor) εξηγώντας τους λόγους αυτής της “ιστορικής” σύμπραξης:
Το hip hop ήταν διχασμένο. Oι διαφορές ήταν δεν ήταν σημαντικές, υπήρχαν. Με όλους αυτούς όμως, έζησα τα πρώτα μου χρόνια. Μεταξύ μας υπάρχουν χρόνια κοινού βίου, όχι μόνο μουσικής. Ζούσαμε μαζί! Σε διαφορετικά διαστήματα, με την ίδια δυναμική που ζούσαμε μαζί, αρχίζαμε να στεκόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο. Αυτό το σαράκι μας έτρωγε όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα, μας έφερε κοντά ο θάνατος του Παύλου, όμως σήμερα πιστεύω πως ήρθε ο καιρός να γίνουν έτσι τα πράγματα. Ρίξαμε τα μούτρα μας, νιώσαμε ότι ήταν κατάλληλη στιγμή. Ένιωθα πως έπρεπε να κλείσω τους λογαριασμούς μου για να είμαι πραγματικά άδειος για να συνεχίσω.”

Μια πρώτη προσπάθεια “αδειάσματος” έγινε πριν μήνες, όταν βρέθηκε επί σκηνής με τον Νικήτα Κλιντ στο Gagarin:
Σκέφτηκα να φωνάξω τον Νικήτα, δεν το κρύβω δεν ήταν εύκολο. Αν δεν δεχόταν δεν θα έκανα και πολλές προσπάθειες. Όταν όμως είδα πως το κατάμεστο Gagarin πανηγύριζε, κατάλαβα πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Τότε είπα στη Γιολάντα, πως θα κοιμηθώ ήσυχος μετά από καιρό“, εξομολογήθηκε συγκινημένος ο Μυτακίδης.

Collage
Από τη μεριά του ο Νικήτας Kλιντ (XRAY) τόνισε:
Παντού υπάρχουν διαφορετικές ομάδες και στρατόπεδα, ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Σίγουρα ο θάνατος του Παύλου μας έδειξε πόσο αδύναμοι είμαστε όταν είμαστε χωρισμένοι. Αυτό το live είναι ένα revival του 1998. Είναι ένα πρώτο βήμα.”

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του B.D.Foxmoor στο ελληνικό hip-hop, επισημαίνοντας: “Ο Μιχάλης άφησε τη δικιά του σφραγίδα πηγαίνοντάς μας σχολείο, είναι ένα ιδιαίτερος άνθρωπος. Ζούσαμε σαν αδέρφια. Την ίδια στιγμή που μπορεί να σε εμψυχώσει, την ίδια στιγμή μπορεί να σε απογοητεύσει. Τα καινούργια παιδιά έχουν όλα λίγο-πολύ Μιχάλη μέσα τους. Είναι δάσκαλος σε αχαρτογράφητες περιοχές.”

Το Θηρίο με τη σειρά του εξήγησε:
Είχα να κάνω με καθαρούς ανθρώπους από τότε που ξεκίνησα σαν παιδί σε άδειες πλατείες, μέχρι τα σημερινά γεμάτα στάδια. Πλέον έχει ο καθένας μας τις ζωές τους, δεν κρεμιέται κανείς από το Μιχάλη όπως συνέβαινε καλώς ή κακώς παλιότερα, γεγονός επιβαρυντικό και για εμάς αλλά και για εκείνον. Γουστάρω που παρά τις διαφορές μας ενωθήκαμε, αυτή είναι στο κάτω κάτω και η μαγκιά. Έχω κάνει τα πάντα, έχω βγει στη σκηνή αμέτρητες φορές, αλλά μεθαύριο θα βγω στη σκηνή σαν παρθένος.”
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο, αφού όπως ομολόγησαν, στις πρόβες μιλάνε για παλιές ιστορίες και ξαναλητεύουν. Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν, τα τραγούδια που θα ακουστούν θα είναι διαφορετικά σε κάθε live, έτσι φιλτράρονται, ώστε να χωριστούν κατάλληλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ακουστούν τραγούδια από τα παλιά αλλά κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι όταν ο B.D. Foxmoor θα ραπάρει πάνω από Ρόδες!

Ο B.D.Foxmoor παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συμμετέχουν στα live, τονίζοντας πως εκτός από τις μνήμες, έχουν μεταξύ τους και έναν κώδικα που θα τους ενώνει για πάντα:
Ξέρω πως αν μου λέγανε να ξεκινήσω από την αρχή και να διαλέξω υλικά μου, πάλι αυτούς θα έπαιρνα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως αυτό το live είναι μια γιορτή από τα παλιά και πως γίνεται από προσωπική ανάγκη, ενώ φρόντισαν να υποσχεθούν σε υποψιασμένους και καχύποπτους πως εκτός από τα live, έπεται συνέχεια!

Info: Περισσότερες πληροφορίες για τα live εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b