MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πάκο ντε Λουθία: Έφυγε από τη ζωή ο μαέστρος του φλαμένκο

Σε ηλικία 66 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αποκαλούμενος “μαέστρος του φλαμένκο”. Ο λόγος για τον αριστοτέχνη κιθαρίστα Πάκο ντε Λουθία, που απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, Αλχεθίρας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Γεννημένος στην πόλη Αλχεθίρας της Ισπανίας, το 1947, ο Πάκο ντε Λουθία -Paco de Lucía- αφοσιώθηκε στην κιθάρα και στη μουσική από παιδί, δίνοντας την πρώτη του συναυλία στα 11 του χρόνια. Έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες ηχογραφήσεις, 25 άλμπουμς και εκατοντάδες συναυλίες, ο εξαιρετικός μουσικός συνέβαλε στην καθιέρωση και την παγκόσμια αναγνώριση της κιθάρας συνοδεύει απλώς το χορό του φλαμένκο, ως φαινόμενο μουσικής δημιουργίας.

Ο μουσικός που είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό αξέχαστες μουσικές εμπειρίες στο χώρο του Λυκαβηττού, εισήγαγε στο είδος της μουσικής του φλαμένκο προσωπικά στοιχεία και μοντέρνες ενορχηστρώσεις. Χάρις στην αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία του, ο Πάκο ντε Λουθία συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό του φλαμένκο, συνδέοντας τη σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση του με την τζαζ.

Ο δήμαρχος του Αλχεθίρας, Χοσέ Ιγνάθιο Λανταλούθε, δήλωσε πως ο θάνατος του δεξιοτέχνη μουσικού αποτελεί “ανεπανόρθωτη απώλεια για τον κόσμο του πολιτισμού, για την Ανδαλουσία”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b