MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βρέθηκε η πραγματική Μόνα Λίζα; Ιταλοί ερευνητές ελέγχουν DNA

Γονιδιακές εξετάσεις σε σκελετό που βρέθηκε στη Φλωρεντία πραγματοποιούνται στην Ιταλία, από ερευνητές που πιστεύουν πως ανήκει στη γυναίκα που πόζαρε για τον Ντα Βίντσι!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ερευνητές, ο σκελετός ενδέχεται να ανήκει στην Λίζα Γκεραρντίνι. Ο λόγος για τη γυναίκα που φήμες θέλουν να πόζαρε για τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Η ανάσυρση του σκελετού πραγματοποιήθηκε μέσα από την οικογενειακή κρύπτη του Φλωρεντινού εμπόρου μεταξιού Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο, στη μονή Σάντα Όρσολα της Φλωρεντίας, το 2011. 

Η ταυτοποίηση του σκελετού θα πραγματοποιηθεί έπειτα από σύγκριση του DNA του με γενετικό υλικό από λείψανα άλλων συγγενών της Γκεραρντίνι, και τα αποτελέσματα προβλέπεται να είναι έτοιμα μέχρι τον Ιούνιο.

Εφόσον ο σκελετός της μονής Σαντ Όρσολα ανήκει όντως στη Λίζα Γκεραρντίνι, οι ερευνητές θα δημιουργήσουν στον υπολογιστή μια απεικόνιση του προσώπου της, η οποία θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο του πίνακα. Αν το πρόσωπο που θα σχηματισθεί μοιάζει όντως στη Μόνα Λίζα, θα έχουμε βρει το μοντέλο που πόζαρε στο διασημότερο πίνακα όλων των εποχών. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b