MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς το facebook ξέρει αν είστε ερωτευμένοι;

Απανταχού ερωτευμένοι συντονιστείτε. Το αγαπημένο παγκοσμίως κοινωνικό δίκτυο, facebook, ξέρει πριν από εσάς πότε θα αλλάξετε την προσωπική σας κατάσταση από “single” σε “in a relationship”, σύμφωνα με έρευνα που “υπολογίζει” την αγάπη στο δίκτυο. Πώς όμως το facebook ξέρει για εσάς πριν από εσάς;

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο επιστήμονας δεδομένων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Κάρλος Ντιούκ, στο πλαίσιο της έρευνας παρατήρησε άνοδο στον αριθμό των δημοσιεύσεων που κάνουν τα άτομα στα προφίλ τους, τις τελευταίες 100 μέρες πριν οι χρήστες αλλάξουν την προσωπική τους κατάσταση.

61272-134583Ο λόγος για την περίοδο του φλέρτ -στην πραγματική ζωή- όπου το μελλοντικό ζευγάρι επισκέπτεται συχνότερα το προφίλ του ενδιαφερόμενου, ενώ παράλληλα δημοσιεύει και ανταλλάσσει μηνύματα και τραγούδια, με υπονοούμενα. “Όταν η σχέση ξεκινήσει, οι δημοσιεύσεις αρχίζουν να μειώνονται. Παρατηρούμε μία κορύφωση των 1,67 δημοσιεύσεων την ημέρα, 12 ημέρες πριν η σχέση ξεκινήσει και ένα χαμηλό 1,53 δημοσιεύσεων την ημέρα 85 ημέρες μετά την έναρξη της σχέσης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κάρλος Ντιούκ και προσθέτει: “Προφανώς τα ζευγάρια επιλέγουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, το φλερτ παύει και οι online αλληλεπιδράσεις δίνουν τη θέση τους σε περισσότερες αλληλεπιδράσεις στον πραγματικό κόσμο.”

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της έρευνας -για την οποία συλλέχθηκαν στοιχεία από 460.000 ζευγάρια και 18.000.000 αναρτήσεις-, αν και τα μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού ελαττώνονται όσο περνά ο καιρός, το περιεχόμενο γίνεται πιο “γλυκό”, δεδομένου ότι οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν “θετικές” λέξεις, όπως αγάπη, ωραίο, χαρούμενος κλπ.

Φυσικά η έρευνα ασχολήθηκε εκτενέστερα με τις ανθρώπινες σχέσεις, μελετώντας και το χωρισμό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τέλος μιας σχέσης την ημέρα αλλαγής της “προσωπικής κατάστασης” πάλι σε “single”, τα μηνύματα υποστήριξης από φίλους, ή το φλερτ πλέον από άλλους ενδιαφερόμενους, που διαπίστωσαν ότι ο χρήστης είναι πλέον ελεύθερος, αυξάνονται σημαντικά.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b