MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, που απονέμεται σε νεαρές ταλαντούχες ηθοποιούς. Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατου της Μελίνας Μερκούρη, η τελετή απονομής θα γίνει στο μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς στις 4 Μαρτίου 2014, μαζί με την παρουσίαση του λευκώματος «Οδός Μελίνας Μερκούρη». Κατά τη διάρκεια της απονομής θα παιχτεί μέρος της παράστασης «2013 / Melina M» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

Λένα Δροσάκη για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα The Helter Skelter Company που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
1lena drosaki
Νάντια Κοντογεώργη για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ Σικάγο των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς.
kontogeorgi
Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber, στο εθνικό θέατρο και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο θεατρικό έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο’Νιλ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο εθνικό θέατρο.
gioulika skafida
Την επιτροπή η οποία θα αποφασίσει μεταξύ των υποψηφιοτήτων αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, 2014 και ώρα 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b