MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αθηνά, Εκ του Μηδενός: Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Γουζέλη

Στις 21 Ιανουαρίου, ο αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης παρουσιάζει επίσημα το ντοκιμαντέρ του Αθηνά, Εκ του Μηδενός”, σε σκηνοθεσία Φοίβου Κοντογιάννη, στον κινηματογράφο Τριανόν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη γέννηση της «Αθηνάς», ενός μοναδικού παραδοσιακού ελληνικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, μιας Συμιακής σκάφης, ίσως του τελευταίου που φτιάχνεται στην Ελλάδα. Μέσα σε 53 λεπτά γεμάτα από ξύλο, θάλασσα, φως και μουσική παρακολουθούμε εκ του μηδενός/ex nihilo μια δημιουργία, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο Ελλάδας.

Σε μια εποχή που τα παραδοσιακά καϊκια «δολοφονούνται» μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών τους, η Αθηνά πλέει κόντρα στον «άνεμο» με τη δύναμη της αγάπης των δημιουργών της. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί βήμα, βήμα τη χάραξη του σχεδίου, την επίπονη διαδικασία της κατασκευής, τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που συνθέτουν ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα και τους συλλογισμούς που αποτελούν μια ιδιαίτερη στάση φιλοσοφίας ζωής. Η ζωή, η καθημερινότητα και ο μύθος αλληλοδιαπλέκονται σηματοδοτώντας διαχρονικές αξίες.

Το Αθηνά Εκ του Μηδενός έχει ήδη κάνει την πορεία του σε φεστιβάλ και ελληνικά νησιά, έχει επιλεχθεί από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARTE, για να προβληθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η «Αθηνά» το 2011 και 2012 έλαβε μέρος στον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών , όπου κατέλαβε την πρώτη θέση.

Συντελεστές
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κώστας Γουζέλης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Κώστας Γουζέλης
Φοίβος Κοντογιάννης
ΚΕΙΜΕΝΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κώστας Γουζέλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φοίβος Κοντογιάννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Μανού Τιλίνσκι
ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Κολόζης
SOUND DESIGN-ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ: Γιώργος Ραμαντάνης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζίμης Πανούσης
IMAM BAILDI: Λύσανδρος Φαληρέας, Ορέστης Φαληρέας

Έναρξη προβολών για το κοινό από τις 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα Τριανόν , (Κοδριγκτώνος 21,μετρό Βικτώρια, 2108215469, 2108222702)για μια εβδομάδα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b