MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο 12χρονος Έλληνας που μάγεψε τη Google

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, της Google, έχει προκαλέσει ο 12χρονος Θεσσαλονικιός μαθητής της Α’ Γυμνασίου, Νίκος Αδάμ, σχετικά με τις αυτοδίδακτες γνώσεις του γύρω από τους υπολογιστές.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η πρωτοφανής ιστορία του Νικόλα ξεκίνησε κατά την 78η ΔΕΘ, όταν επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Οι άνθρωποι της εταιρείας διαπίστωσαν αμέσως πως πρόκειται για ένα προσοντούχο παιδί.

Ο 12χρονος μαθητής, που βρίσκει την τεχνολογία παιχνιδάκι, έχει ήδη κατασκευάσει μόνος του την ιστοσελίδα «Τech is game», χωρίς να έχει διδαχτεί ποτέ την επιστήμη της πληροφορικής, απλώς και μόνο διαβάζοντας βιβλία που αφορούν τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, είναι όλα όσα μπορεί να βρει κανείς στο site του, αλλά και όσα εντυπωσίασαν τη Google, που έχει ήδη εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της για το παιδί-φαινόμενο και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους γονείς του.

Σήμερα, ο Νικόλας με την υποστήριξη των γονιών του παρακολουθεί  μαθήματα πληροφορικής και ρομποτικής ενώ ετοιμάζει νέα προγράμματα, όπως το «Tech is Social», ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook, που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία, το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», σύστημα που βοηθάει στο να γράψεις minecraft server, ώστε να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ!

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
20ό Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Μελωδική συνάντηση πλάι στο κύμα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «ΠΟΥΣΤΑΡΑ»
Επίκαιρα
Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε θα δούμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι της Φράουλας»;
Αφιέρωμα
Moby: Ο τελευταίος ρομαντικός της electronica πάντα μάς θυμίζει γιατί αγαπάμε τη μουσική
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Art & Culture
Μια λοξή ιστορία από τα ΚΑΠΗ Αλίμου στα σινεμά
Επίκαιρα
Νέος δασμός 3 ευρώ στις αγορές από Temu, Shein – Πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Μητρώο Ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ – Τι αλλάζει σε επιδόματα και ΕΝΦΙΑ
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Αφιέρωμα
Κοινοί Θνητοί: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το επαναστατικό συγκρότημα
Αφιέρωμα
5.5.1989: Όταν ο Nick Cave ταρακούνησε το «Ρόδον»
Art & Culture
Τι έφερε η “ανάσταση” της «Μήδειας» στην Επίδαυρο