MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με λαμπρή τελετή τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων άνοιξε τις πόρτες του. το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, μετά από πολλά χρόνια σιωπής.Την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» που παρουσιάστηκε σε σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Υπ. Παιδείας κ Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Υπ. Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, της εκκλησίας και πολλοί σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συνθέτες, ερμηνευτές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Ι. Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Γιώργος Σιγάλας και φυσικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Παναγιώτης Τζαμαργιάς.

Στο επίκεντρο της τελετής βρέθηκαν ο πολιτισμός και οι ευχές για την δημιουργική πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ενός Θεάτρου που η ιστορία του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία της Ελλάδας αφού έγινε μάρτυρας μερικών από των πλέον δύσκολων ιστορικών περιόδων όπως η Γερμανική κατοχή ή η μικρασιατική καταστροφή.

Άλλωστε αυτό ήταν και το θέμα της παράστασης «Δρόμοι του Πειραιά» στην οποία απολαύσαμε σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου, η Κερασία Σαμαρά και άλλοι να «αφηγούνται» με την ερμηνεία αλλά και τα τραγούδια τους, την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τα διήμερα εγκαίνια και από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παραδίδεται στο κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» . [ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.].
Ειδικά για τις παραστάσεις αυτές η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ [ γενική είσοδος]. Εξαιρούνται οι νέοι έως 18 ετών, οι άνεργοι, οι θεατές άνω των 65 και οι ΑΜΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση Ομήρου, Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Η ομηρική Ιλιάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε Αθηναϊκή σκηνή, ολόκληρη στο σύγχρονο θέατρο, στη βραβευμένη μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη. Δεκαπέντε ηθοποιοί – σύγχρονοι ραψωδοί, υπό την καθοδήγηση τουΣτάθη Λιβαθινού, αφηγούνται το συνταρακτικό αυτό αρχαίο έπος, μέσα από το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Διάρκεια παραστάσεων από 6 έως 30 Νοεμβρίου Σκηνοθεσία: Στ. Λιβαθινός

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b