MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Η Ερυθρά Νήσος στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος παρουσιάζει από 8 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή την αλληγορική κωμωδία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ “Η Ερυθρά Νήσος” στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για 15 μόνο παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η «Ερυθρά Νήσος» είναι μία αλληγορία που, αν και γραμμένη σε κωμικό ύφος, αποτελεί στην ουσία της ένα πολιτικό κείμενο που πραγματεύεται τη ματαιοδοξία της εξουσίας και την ανάγκη του πλήθους να ακολουθήσει τον επόμενο «σωτήρα».

Λίγα λόγια για το έργο:
Η ιστορία που αφηγείται ο Μπουλγκάκοβ τοποθετείται σε μία συνθήκη πρόβας τζενεράλε ενός θιάσου, που θα παρουσιάσει το έργο ενός πρωτοεμφανιζόμενου Ρώσου συγγραφέα. Το έργο μιλάει για ένα νησί στη μέση του πουθενά, την Ερυθρά Νήσο. Μεγάλος φυσικός πλούτος, ένας ανόητος βολεμένος άρχοντας, ένας φτωχός λαός. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέπτονται το νησί και αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνο ένας παραθεριστικός παράδεισος αλλά και μια απύθμενη πηγή εύκολου πλουτισμού και κερδοσκοπίας. Πεντακόσια καντάρια μαργαριτάρια ανταλλάσσονται με δέκα κασόνια ρούμι και μια μεταχειρισμένη δερμάτινη βαλίτσα. Όμως η μοίρα τα φέρνει έτσι και το ηφαίστειο καταπίνει τον παλαιό άρχοντα. Το κενό εξουσίας και την ανάγκη του λαού για ελπίδα εκμεταλλεύεται ο Κίρι Κούκι και ανεβαίνει στο θρόνο. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νέας εποχής. Είναι μορφωμένος, έχει καλούς τρόπους και ξέρει ξένες γλώσσες για να μπορεί να συναλλάσσεται με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έρχονται να διεκδικήσουν τον πλούτο που τους “ανήκει”.

Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ, ένας θεατρικός συγγραφέας κυνηγημένος από τη λογοκρισία της εποχής του, γράφει ένα θεατρικό έργο στο οποίο ξεδιπλώνει τον κόσμο του θεάτρου εξίσου λαμπερό όσο και φαύλο. Σ’ ένα αρκετά αυτοβιογραφικό κείμενο παρουσιάζει ένα
νεαρό Ρώσο συγγραφέα να παραδίδει το νέο του έργο, την «Ερυθρά Νήσο», σ’ ένα φημισμένο θέατρο της Μόσχας. Ο λογοκριτής θα καταφτάσει στο θέατρο από στιγμή σε στιγμή και ο θίασος υποχρεώνεται να παρουσιάσει κατευθείαν το έργο σε γενική δοκιμή. Η αλήθεια της ζωής και της σκηνής συνδιαλέγονται καθώς ο θεατής παρακολουθεί την πραγματικότητα μέσα από ένα θεατρικό καλειδοσκόπιο.

Η ομάδα Οίστρος βουτάει στα παρθένα νερά της «Ερυθράς Νήσου» και στήνει ένα κωμικό πανηγύρι αθωότητας. Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, μέσα στο ρυθμό του συνόλου κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου, κοιτάει κατάματα την εξουσία και προσπαθεί να μη σαγηνευθεί από τη γλύκα της.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Καστρινού


Παίζουν: Νικήτας Αναστόπουλος, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Αλέξανδρος Λυκούρας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Πετούσης, Γιώργος Τζαβάρας.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου