MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; ξανά στο θέατρο ΠΟΛΗ

Ο Δάνης Κατρανίδης συναντάται με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και επιστρέφουν και την φετινή σεζόν το θέατρο ΠΟΛΗ με το κορυφαίο έργο του Έντουαρντ Άλμπη, “Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο Γιώργος Νανούρης. Πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Τζώρτζ και η Μάρθα είναι ένα ζευγάρι, του οποίου η σχέση χαρακτηρίζεται από την απόλυτη εξάρτηση που έχει ο ένας από τον άλλο. Ο Τζώρτζ είναι καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του οποίου πρύτανης είναι ο πατέρας της Μάρθας, κάτι που μεγαλώνει την ένταση που χαρακτηρίζει τη σχέση τους. Μετά από μια δεξίωση στο Πανεπιστήμιο, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι Χάνι και Νίκ στο σπίτι τους για ένα μεταμεσονύκτιο πάρτυ. Μέχρι να ξημερώσει, ο Νικ κι η Χάνι εμπλέκονται στο παιχνίδι του Τζώρτζ και της Μάρθας. Η βραδιά γίνεται άγρια, ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη κατάληξη για όλους.

Το έργο, που χαρακτηρίζεται ως “τραγική κωμωδία”, ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1962 (Broadway). Έγινε τεράστια επιτυχία, κέρδισε το Βραβείο Tony και ο Άλμπη μπήκε στο πάνθεον των αμερικανών συγγραφέων μαζί με τον Ευγένιο Ο’Νηλ, τον Άρθουρ Μίλλερ και τον Τένεσση Ουίλλιαμς.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης
Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Παππά, Παναγιώτης Εξαρχέας

Διεύθυνση
Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας

Τηλέφωνο
211 18 28 900

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Έντουαρντ Άλμπη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης


Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Παππά, Παναγιώτης Εξαρχέας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b