MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Η performance Χρη στον πολυχώρο Vault

Η θεατρική ομάδα Aleajactaest παρουσιάζει την χοροθεατρική performance “Χρη” στο Φεστιβάλ Τεχνών «OPEN SEPTEMBER 2», στον πολυχώρο Vault, την Πέμπτη 19 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το χρή αποτελεί μία χοροθεατρική performance με θέμα την κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Κοινωνία .Το οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που συνδέεται με θρησκευτικούς , πολιτικούς , εθνικούς και άλλων τύπων δεσμoύς. Ένα σύνολο μονάδων που αναγκάζονται αυτοβούλως σε κοινά χαρακτηριστικά. Που συμβιώνουν σε ορισμένο τόπο και χρόνο υπό την επίδραση εξελίξεων που ξεκινούν από αυτό και καταλήγουν στο ίδιο.

Με βάση αυτή την αλληλεπίδραση γεννιούνται πάντοτε ερωτήματα. Ερωτήματα για το ποια είναι η σύσταση της κοινωνίας αυτής, για το αν τα μέλη της μπορούν να διατηρήσουν τη διαφορετικότητα τους και για το αν όντως οι αρχές που διέπουν ως τώρα τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες είναι δυνατό να διατηρηθούν.

Πατώντας πάνω στην κοινή αυτή αναρώτηση επτά γυναίκες κινούνται στο χώρο, και εκφράζουν το συναίσθημα, την απορία, την απάντηση, που πρoκαλεί ο κοικωνικός ερεθισμός του καθημερινού συνόλου.

Η παράσταση «Χρη» αποτελεί απόπειρα προσέγγισης μιας τακτικής σειρά ερωτήσεων, του ανθρώπου για τον προσδιορισμό του ως «Αριστοτέλειο ον κοινωνικό». Το Χρη δεν σχεδιάστηκε στη βάση της κατεύθυνσης και της απάντησης. Απλά υπάρχει σαν μορφή σχηματοποιήσης των αναρωτήσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία-σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Μουσική: Γιώργος Γ.Βασιλειάδης
Ερμηνεία: Μαριλού ανδρίκου, Τζενη Βαγκοπούλου, Χριστίνα Γαζή, Ηρώ Γρηγοριάδη, Νάντη Γώγουλου, Φωτεινή Ζούμα, Χριστίνα Τσάτσου
Κοστιούμια: Γωγώ Στεργίου
Φωτογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b