MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Λεονώρα στο Θέατρο Altera Pars

H «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ» έρχεται στο Θέατρο Altera Pars και παρουσιάζει, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού «Λεονώρα» (1775) υπογεγραμμένη από τον G. A. Burger σε μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σε πολυφωνική απόδοση από μία και μόνο ηθοποιό, η μπαλάντα αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του. Το ποίημα, όπως και η ελληνική παραλογή «Του νεκρού αδερφού» διασώζει την αρχετυπική μορφή του ρομαντικού μοτίβου του νεκρού καβαλάρη, που αξιοποιείται –μεταξύ άλλων- στους «Τρεις» του Λενάου, αλλά και στο «Εξωτικό» του Γκαίτε. Το ποιητικό κείμενο του γερμανού λογοτέχνη, στην πλήρη έκτασή του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό κοινό με θεατρική μορφή.

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία: Ολύνα Ξενοπούλου
Κοστούμι: Στέλιος Ρουκουνάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Οργάνωση παραγωγής: Βασιλική Καρυδάκη
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Φωτογραφίες: Χάρης Παστρικός

Στην Αθήνα η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας μονολόγων με γενικό τίτλο «Γυναικών μνήμες… Γυναικών έργα» του φεστιβάλ Νύχτες Nova Pars που διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b