MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περσέας και Ανδρομέδα της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τον προσεχή Νοέμβριο για κάθε Κυριακή τη νέα θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Περσέας και Ανδρομέδα”, ενώ τα Σάββατα υποδέχεται τα παιδιά για θεατρικό παιχνίδι, με τη βοήθεια του θεατρικού εργαστηρίου της Κάρμεν Ρουγγέρη και της ομάδας της.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς, ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Θεατρικό παιχνίδι
Το θεατρικό εργαστήρι της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Ομάδας της θα προσκαλεί τους μικρούς φίλους σε δύο ειδών θεατρικά παιχνίδια: ένα θεατρικό παιχνίδι που θα καταλήγει κάθε μήνα σε μια παράσταση την οποία θα παρακολουθούν γονείς και συγγενείς των παιδιών και ένα άλλο όπου θα ετοιμάζονται εύκολες κατασκευές-δημιουργίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παράσταση των μικρών μαθητών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Αντρέας Κουλουμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Ηθοποιοί: Πέτρος Κιοσές,Χριστίνα Κουλουμπή,Νεφέλη Κουλούρη,Σπύρος Περδίου,Δέσποινα Πολυκανδρίτου,Γιάννης Τσουρουνάκης,Άγγελος Χατζάς

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Στέφανος Ληναίος: «Έσβησε» στα 98 του ο σπουδαίος θεατράνθρωπος
Cine News
Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία: Η ταινία των Φριντζήλα – Ανδριανού για μια επιπλέον προβολή στο Θέατρο Τέχνης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Δραστηριότητες
10ο Bobos Arts Festival: Μια μέρα στον κήπο του Μεγάρου για όλη την οικογένεια, με τέχνη, φαντασία και παιχνίδι
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αστόρια»
Εκδηλώσεις
Για ένα Θέατρο των Ιστοριών: Η ομάδα Άναμ(μ)α εγκαινιάζει νέο κύκλο παραστάσεων απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής
Θεατρικά Νέα
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ο «Οθέλλος» του Γιάννη Μπέζου
Θεατρικά Νέα
Δεσποινίς Τζούλια: Έλενα Μαυρίδου και Γιάννης Τσορτέκης μαζί στη σκηνή
Θεατρικά Νέα
Έξοδος – Ο Δρόμος προς την Αθανασία: Μία παράσταση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Θεατρικά Νέα
170 τετραγωνικά: Η μεγάλη επιτυχία του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καταλειφός δίνει ζωή στον θρύλο Barrymore