MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πήγαμε στη συναυλία του Bonobo στο Βοτανικός Live

Ο 37χρονος Βρετανός Simon Green, περισσότερο γνωστός ως δημιουργός συναρπαστικής μουσικής που δύσκολα μπαίνει σε καλούπια και κατηγοριοποιήσεις κάτω από το όνομα Bonobo, έχει αποκτήσει το δικό του, αφοσιωμένο κοινό στην Ελλάδα.

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

‘Ηταν η αυξημένη ζήτηση που επέβαλε τη μεταφορά της αθηναϊκής εμφάνισής του για τις 13 Σεπτεμβρίου στον μεγαλύτερο, αν και ταυτισμένο με λαϊκό ρεπερτόριο, χώρο του Βοτανικού. Αρκετός ο κόσμος που ήρθε να τον δει κουβαλώντας μεγάλα αποθέματα καλοκαιρικής διάθεσης, και το ζέσταμά του ανέλαβαν με επιτυχία οι En Route Project και ο Kill Emil. Ο Bonobo, συνοδευόμενος από πλήρη μπάντα, ανέβηκε στη σκηνή γύρω στις 11, με σκοπό να παρουσιάσει υλικό από την καινούρια του κυκλοφορία «The North Borders» αλλά και να κάνει μια ζουμερή σύνοψη από την υπόλοιπη πορεία του.

Για τις ανάγκες του ζωντανού σόου, ο ήχος του ακούγεται γεμάτος αλλά και πιό ‘στρογγυλεμένος’, αφήνοντας τις περισσότερες στιγμές στην άκρη τις πιό πειραματικές διαθέσεις του. Με πιο έντονη την παρουσία του ρυθμού, ενισχυμένου από το μπάσο και τα ντραμς, έδωσε μια πιο club διάσταση στις συνθέσεις του κρατώντας πάντα την ισορροπία ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά ηλεκτρονικά και στις jazzy παρεμβάσεις από σαξόφωνο, κλαρινέτο ή φλάουτο. Η νέα ανακάλυψη του Simon Green, η τραγουδίστρια Szjerdene κάλυψε με τη soul φωνή της την πιο μελωδική πλευρά του Bonobo σε τραγούδια όπως το «The Keeper» που παλιότερα θα βαφτίζαμε ‘trip-hop’, ενώ σε πιο abstract κομμάτια όπως το «We Could Forever» ο Βρετανός μαζί με τους μουσικούς του βρήκε την ευκαιρία να εξερευνήσει τις πιο περιπετειώδεις πτυχές του ήχου του.

Θοδωρής Τσιάτσικας

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/WF34N4gJAKE?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b