MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η ζωή μπροστά σου στο Μεταξουργείο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Μεταξουργείο θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-2014 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ρομάν Γκαρί (Romain Gary), “Η ζωή μπροστά σου” σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Η ζωή μπροστά σου” είναι η ιστορία ενός μικρού Άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάνε οι δικοί του, όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ο μικρός της αφοσιώνεται. Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά Εβραία και ο μικρός Άραβας δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

Στο έργο κυλάει το γάλα της ανθρώπινης τρυφερότητας, της έμφυτης τρυφερότητας που βρίσκουμε στους απλούς ανθρώπους ακόμη και σ’ αυτούς που ζούνε στο βούρκο του υπόκοσμου. Ο Μόμο, ο ήρωας του έργου είναι ο πρώτος Άραβας που βοηθάει μια Εβραία να «ξαναγυρίσει» στην πατρίδα της, το Ισραήλ.

Μια συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα. Μια ιστορία που μιλά για το θρίαμβο της ανθρωπιάς και της αγάπης πάνω στη μισαλλοδοξία όλων εκείνων, που προσπαθούν να χωρίσουν τους ανθρώπους σε φυλές, θρησκείες και έθνη. Θέμα εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας.

Για τις ανάγκες της παράστασης η Άννα Βαγενά ανακάλυψε δύο παιδιά αραβικής καταγωγής γεννημένα και μεγαλωμένα στην Ελλάδα που θα παίζουν εναλλάξ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μόμο. Το μυθιστόρημα του Ρομάν Γκαρί, που το έγραψε με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζαρ, απέσπασε το βραβείο Goncourt το 1975. Το 1977 έγινε ταινία με τίτλο “Μαντάμ Ρόζα” με πρωταγωνίστρια τη Simone Signoret και κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η Simone Signoret το βραβείο Cesar. Στη συνέχεια διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Ξαβιέ Ζαγιάρ (Xavier Jaillard) και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή: Ξαβιέ Ζαγιάρ (Xavier Jaillard)
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μετάφραση: Ελένη Χριστοδούλου
Επεξεργασία κειμένου: Βασίλης Κατσικονούρης

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μαντάμ Ρόζα: Άννα Βαγενά
Μόμο: Ιμπραήμ Χασάν, Μαρίνος Ριζκ (σε διπλή διανομή)
Γιατρός : Κώστας Λάσκος
Πατέρας : Χρήστος Ροδάμης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρομάν Γκαρί
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά


Παίζουν: Μαντάμ Ρόζα: Άννα Βαγενά Μόμο: Ιμπραήμ Χασάν, Μαρίνος Ριζκ (σε διπλή διανομή) Γιατρός : Κώστας Λάσκος Πατέρας : Χρήστος Ροδάμης

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια