MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Φτωχοί και Άγιοι του Αλ. Παπαδιαμάντη σε φεστιβάλ της Αττικής

Στα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής μεταφέρονται τον Σεπτέμβρη οι «Φτωχοί και Άγιοι», οι ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη .

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται για την παράσταση που ανέβηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές (στην Αθηναΐδα και στο θέατρο Βασιλάκου) και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις , εγκαινιάζοντας πρώτη την επέτειο των εκατό χρόνων από το θάνατο του έλληνα συγγραφέα.

Η παράσταση στηρίζεται σε πέντε διηγήματα διασκευασμένα από τους θεατρικούς συγγραφείς Αντώνη και Κωνσταντίνο Κούφαλη με κοινό θεματικό άξονα την αποκατάσταση του κοινωνικού δικαίου και αποτελεί μαζί με την εμβληματική παρουσία της γυναίκας – μάνας τους πυλώνες του παπαδιαμαντικού σύμπαντος.

Έργο δυνατό, ψυχογραφικό, με έκδηλες τις κοινωνικές αναφορές και τις επικρατούσες αντιλήψεις, που ελάχιστα μοιάζουν να διαφοροποιούνται στις μέρες μας, η κατάδειξη ενός κοινωνικού συστήματος που αφήνει τον απλό, καθημερινό άνθρωπο έρμαιο στην τύχη του, η χειροπιαστή φτώχια με όλα τα συμπαρομαρτούντα της, η αδικία, η μέθη, η χαρτοπαιξία, η τοκογλυφία, ακόμη και ο φόνος, αλλά και η εγκαρτέρηση, ο αγώνας, η ελπίδα, ότι αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τον κόσμο του Παπαδιαμάντη, ένας κόσμος απίστευτα πονεμένος γι’ αυτό και τόσο αληθινός και σημερινός.
Ένας κόσμος που πάσχει απλώς και μόνο επειδή ζει.

Ο λόγος του Παπαδιαμάντη κυριαρχεί σαν ένα μοναδικό μάθημα γλώσσας και αισθητικής, με τα κείμενα να εναλλάσσονται και τους ηθοποιούς να μπαινοβγαίνουν σε ρόλους και καταστάσεις, αγγίζοντας τις ψυχές των θεατών, διαπερνώντας όλο το φάσμα των ψυχικών διακυμάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 21:00 Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου – Χαϊδάρι
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 21:00 Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 20:00 Προαύλειος Χώρος του 6oυ Δημοτικού Σχολείου Καματερού – Άγιοι Ανάργυροι
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 21:00 Θέατρο Αλέξης Μινωτής – Αιγάλεω
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 20:00 Κινηματοθέατρο Γιάννης Ρίτσος – Αγ. Βαρβάρα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλ. Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη


Παίζουν: Ανδρομάχη Χρυσομάλη, Χρήστος Τακτικός, Λεωνίδας Χρυσομάλης, Ηλίας Γκογιάννος, Ελένη Ευθυμίου, Ερμίνα Γεράρδη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b