MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία που γίνονται τηλεοπτικές σειρές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Φέτος το φθινόπωρο τα αμερικανικά κανάλια παρουσιάζουν πολλές σειρές, οι οποίες είναι βασισμένες σε βιβλία. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία πιο ασφαλή επιλογή για την αμερικανική τηλεόραση, αφού οι ιστορίες που θα παρουσιάσουν είχαν ήδη σημειώσει επιτυχία στα βιβλία.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, ένα από τα κορυφαία έργα της λογοτεχνίας, το οποίο έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, αλλάζει τίτλο και ως “Once Upon a Time in Wonderland” θα ξεκινήσει να παίζεται στην αμερικανική τηλεόραση τον Οκτώβριο.Η σειρά θα παρουσιάζει όχι μόνο τις περιπέτειες της Αλίκης όταν βρέθηκε στη χώρα των Θαυμάτων, αλλά και τι συνέβαινε πριν από αυτό.

Το περίφημο βιβλίο τρόμου “Dracula”(“Δράκουλας”),που παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός βρικόλακα που προσπαθεί να πάει από την Τρανσυλβανία στην Αγγλία είναι ένα αγαπημένο σενάριο των τηλεοπτικών παραγωγών. Αυτή τη φορά, όμως, το ρόλο του βρικόλακα θα ενσαρκώσει ο Jonathah Rhys Meyers, ο οποίος έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες και σειρές έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό.

Εάν είστε φαν του Hugh Grant σίγουρα θα θυμάστε την ταινία του 2002 “About a boy” , όπου έπαιζε τον μοναχικό άντρα που έψαχνε για σύντροφο. Η ταινία αυτή ήταν μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε το 1998. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά από την ταινία το “About a boy” γίνεται τώρα και τηλεοπτική σειρά.

Όταν ένα βιβλίο γίνεται το best seller των New York Times είναι σχεδόν απίθανο να μην μεταφερθεί στην οθόνη. Το βιβλίο “I suck at girls”, όπου ο συγγραφέας Justin Halpern περιγράφει τις περιπέτειες του με τις γυναίκες, θα γίνει σειρά με τίτλο “Surviving Jack”.

Οι σειρές αυτές,δεν είναι οι μόνες που εκμεταλλεύτηκαν επιτυχημένα βιβλία για να εξασφαλίσουν υψηλές τηλεθεάσεις. Η σειρά “Game of Thrones” είναι διασκευή των βιβλίων του George R. R. Martin, με τίτλο “A Song of Ice and Fire”. Τα βιβλία της L.J.Smith “The Vampire Diaries” και “Secret Circle” έγιναν τηλεοπτικές σειρές που κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Και αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα από το πόσα βιβλία βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Cine News
«170 τετραγωνικά»: Στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας
Cine News
Η «Αμελί» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 25 χρόνια μετά
Cine News
Δράκοι, μεγάλες επιστροφές και δυνατές πρεμιέρες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Οι Άγριες Μέρες Μας ή Ρωμαίος και Ιουλιέτα; Όσα αξίζει να δεις στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο