MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία που γίνονται τηλεοπτικές σειρές

Φέτος το φθινόπωρο τα αμερικανικά κανάλια παρουσιάζουν πολλές σειρές, οι οποίες είναι βασισμένες σε βιβλία. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία πιο ασφαλή επιλογή για την αμερικανική τηλεόραση, αφού οι ιστορίες που θα παρουσιάσουν είχαν ήδη σημειώσει επιτυχία στα βιβλία.

Monopoli Team

“Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, ένα από τα κορυφαία έργα της λογοτεχνίας, το οποίο έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, αλλάζει τίτλο και ως “Once Upon a Time in Wonderland” θα ξεκινήσει να παίζεται στην αμερικανική τηλεόραση τον Οκτώβριο.Η σειρά θα παρουσιάζει όχι μόνο τις περιπέτειες της Αλίκης όταν βρέθηκε στη χώρα των Θαυμάτων, αλλά και τι συνέβαινε πριν από αυτό.

Το περίφημο βιβλίο τρόμου “Dracula”(“Δράκουλας”),που παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός βρικόλακα που προσπαθεί να πάει από την Τρανσυλβανία στην Αγγλία είναι ένα αγαπημένο σενάριο των τηλεοπτικών παραγωγών. Αυτή τη φορά, όμως, το ρόλο του βρικόλακα θα ενσαρκώσει ο Jonathah Rhys Meyers, ο οποίος έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες και σειρές έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό.

Εάν είστε φαν του Hugh Grant σίγουρα θα θυμάστε την ταινία του 2002 “About a boy” , όπου έπαιζε τον μοναχικό άντρα που έψαχνε για σύντροφο. Η ταινία αυτή ήταν μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε το 1998. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά από την ταινία το “About a boy” γίνεται τώρα και τηλεοπτική σειρά.

Όταν ένα βιβλίο γίνεται το best seller των New York Times είναι σχεδόν απίθανο να μην μεταφερθεί στην οθόνη. Το βιβλίο “I suck at girls”, όπου ο συγγραφέας Justin Halpern περιγράφει τις περιπέτειες του με τις γυναίκες, θα γίνει σειρά με τίτλο “Surviving Jack”.

Οι σειρές αυτές,δεν είναι οι μόνες που εκμεταλλεύτηκαν επιτυχημένα βιβλία για να εξασφαλίσουν υψηλές τηλεθεάσεις. Η σειρά “Game of Thrones” είναι διασκευή των βιβλίων του George R. R. Martin, με τίτλο “A Song of Ice and Fire”. Τα βιβλία της L.J.Smith “The Vampire Diaries” και “Secret Circle” έγιναν τηλεοπτικές σειρές που κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Και αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα από το πόσα βιβλία βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b