MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυρίζουν στις γραφομηχανές στο Κρεμλίνο μετά το σκάνδαλο Σνόουντεν!

Η παλιά γραφομηχανούλα, που είχε γίνει σχεδόν φετίχ, φαίνεται ότι θα ξαναγίνει της μόδας για την καταγραφή ευαίσθητων δεδομένων ασφαλείας, αφού οι πολύ πιο αναβαθμισμένοι τεχνολογικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μπάζουν από παντού. Έτσι στην Ρωσία, θορυβημένοι από τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, επιστρέφουν στις γραφομηχανές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μία από τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απόρρητων εγγράφων, καθώς πλέον οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κρίνονται επισφαλείς, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Σνόουντεν, για τις δυνατότητες παρακολούθησης από την πλευρά της Αμερικής. Μάλιστα, πρόκειται για κονδύλι ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων, με το οποίο θα μπορούν να αγοραστούν αρκετές γραφομηχανές- που είναι και φτηνότερες από ένα pc.

Kάθε γραφομηχανή έχει το δικό της χαρακτηριστικό αποτύπωμα, που μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος σε κάθε έγγραφο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους εκτυπωτές. Έτσι, ενώ με τις γραφομηχανές μπορείς να ανιχνεύσεις από προήλθε η οποιαδήποτε «διαρροή», με τους εκτυπωτές των pc κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Παράλληλα, ο υπολογιστής κρατάει στην μνήμη του δεδομένα, τα οποία μπορεί να υποκλαπούν. Ενώ η γραφομηχανή όχι. 
 
“Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο”, δήλωσε στην εφημερίδα Ισβέστια πηγή της υπηρεσίας.

Περισσότερα από Ιστορίες