MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεν κλείνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δηλώνει ο κ. Τζαβάρας

Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι η λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου συνεχίζεται κανονικά. Ο λόγος που έκανε αυτήν την διαβεβαίωση, ήταν η φημολογία που είχε προκύψει από συνέντευξη του άτυπου συμβούλου του σε θέματα κινηματογραφίας Γιάννη Σολδάτου, περί κλεισίματος του συγκεκριμένου κέντρου. .

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ωστόσο, ο κ. Τζαβάρας δεν άσκησε κριτική στον κ. Σολδάτο, αναφέροντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει όποια γνώμη θέλει. Θυμίζουμε ότι για τις δηλώσεις του κυρίου Σολδάτου είχε προκύψει μείζον θέμα και είχε απαγορευτεί το ανέβασμα της παράστασης του “Ιερή Πόρνη” ως αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων. 

Ο κ. Σολδάτος είχε εκφραστεί σε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ευάννα Βερνάρδου αρνητικά για το Κέντρο Κινηματογράφου, όπου και πρότεινε το κλείσιμό του: 

«Εγώ τη γνώμη μου θα την προτείνω στα σωματεία. Θεωρώ, πάντως, πως αυτά τα λίγα χρήματα που υπάρχουν πρέπει να πηγαίνουν στην παραγωγή και όχι στα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου: σε αποθήκες, επιτροπές, δ.σ., ταξίδια…  Κάποιοι τα τρώγανε σε ταξίδια. Με μια σωστή διαχείριση μπορούν να επενδυθούν στον εκδοτικό χώρο. Κι εδώ έχουμε ένα plan Β. Βάσει νόμου, θα διασφαλιστεί πως τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διοχετευθούν στην παραγωγή».

Η υπόλοιπη συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Πολιτισμού περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν το σινεμά, όπως ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να τηρηθεί ο κινηματογραφικός νόμος και τα τηλεοπτικά κανάλια να αποδίδουν το 1,5% στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανάγκη να γυρίζονται ξένες ταινίες στην Ελλάδα. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b