MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είναι δυνατόν να υπάρχουν… γοργόνες; Τι απαντούν οι επιστήμονες (vid)

Τις τελευταίες μέρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο μέσω των οποίων επιχειρείται να “περάσει” γενικότερα η πεποίθηση πως υπάρχουν γοργόνες! Αφορμή για το ξέσπασμα των εικασιών στάθηκαν “ντοκιμαντέρ” του Animal Planet, στα οποία υποτιθέμενοι αυτόπτες μάρτυρες και επιστήμονες μιλούν για γοργόνες!

Monopoli Team

Στην πραγματικότητα όμως οι εκπομπές “The Body Found” και “The New Evidence” δεν είναι τίποτα άλλο από “ντοκιμαντέρ φαντασίας” -αν μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει έτσι- στους τίτλους τέλους των οποίων αναφέρεται πως οι “επιστήμονες” που μιλούν σε αυτά, είναι ηθοποιοί. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κοινού δεν φαίνεται να γνωρίζει ή να καταλαβαίνει πως τα “ντοκουμέντα” είναι αναληθή και στηρίζονται σε “ισχνά” στοιχεία, με συνέπεια να έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη μανία στα social media και γενικά στο διαδίκτυο, που έφτασε και στη χώρα μας, με στόχο να διαδοθεί η “αλήθεια”!

Το θέμα πήρε τόσο μεγάλη έκταση, που η κυβέρνηση των Η.Π.Α. αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση μέσω του εθνικού ωκεανογραφικού τους οργάνου, για να διαψεύσει τα όσα διαδίδονται. Παρόλ’ αυτά, όπως συμβαίνει συνήθως, μάλλον η γοργονο-παραφιλολογία θα ανακυκλώνεται για πολύ καιρό ακόμα στο διαδίκτυο, καθώς οι χρήστες έχουν την τάση είτε να μην διασταυρώνουν σωστά, είτε να είναι υπερβολικά εύπιστοι.

Όπως λένε οι ειδικοί, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζουμε για τον κόσμο, και οι θεωρίες της εξέλιξης παραμένουν υπό διαμόρφωση, ωστόσο αυτό απέχει πολύ από το να πιστέψουμε ότι σήμερα υπάρχουν ανθρωπόμορφα ψάρια που είναι όπως περιγράφονται οι γοργόνες σε θρύλους και παραδόσεις. Εκτός των παραπάνω, δημιουργούνται και ερωτήματα για το πόσο σοβαρό μπορεί να θεωρείται στην συγκεκριμένη περίπτωση το Animal Planet, που ενώ έχει τον χαρακτήρα εκπαιδευτικής τηλεόρασης, μεταδίδει τέτοια προγράμματα που παραπλανούν τον κόσμο.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b