MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Αθηνών: ξεκίνησε η προπώληση – Τα καλύτερα του πρώτου 10ημέρου

Το ξέρουμε ότι ως λαός είμαστε της τελυεταίας στιγμής αλλά για μερικά θέματα πρέπει να μεριμνούμε εγακίρως γιατί απλά μετά θα είναι αργά… Η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει την 1η Ιουνίου αλλά η προπώληση για κάποιες παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Βάλτε στην ατζέντα σας ποια είναι τα sos του πρώτου δεκαημέρου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρώτη Ύλη του Δημήτρη Παπαϊωάννου 
Για όσους δεν την πρόλαβαν πέρσι, η φετινή επανάληψη είναι ένα “δώρο”. Ωστόσο ακόμα και για όσους είχαν δει την “Πρώτη Ύλη” η φετινή παράσταση θα έχει αρκετά διαφορετικά στοιχεία καθώς εξελίχθηκε μέσα από τις συμμετοχές της σε διάφορα ξένα φεστιβάλ. Το ντουέτο εκτός από τον Δημήτρη Παπαϊωάνου απαρτίζεται από τον Μιχάλη Θεοφάνου.
Πότε; 1.06-14.07/
Που; Πειραιώς 260
Εισιτήρια: Κανονικό: 25€, Μειωμένο: 20€, Φοιτητικό / άνω των 65: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5€
Έναρξη προπώλησης: 20 Μαΐου

ILIADA 1 -photo Elina GiounanliΟμήρου, Ιλιάδα
Για πρώτη φορά σε full version σε μια 5ωρη παράσταση που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός βασισμένη στη βραβευμένη μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη. Το καστ είναι εντυπωσιακό και τα εχέγγυα που μας έχει δώσει ο σκηνοθέτης από προηγούμενες δουλειές του μας προετοιμάζουν για μια “χορταστική” θεατρική εμπειρία. 

Πότε; 4-8 Ιουνίου
Πού; Πειραιώς 260, Κτίριο Δ

Έναρξη προπώλησης: 20 Μαΐου
Εισιτήρια: Κανονικό: 20€, Μειωμένο: 15€, Φοιτητικό / άνω των 65: 10€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5€

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίχαρντ Βάγκνερ από τη Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο
Η μεγαλειώδης όπερα του Βάγκνερ παρουσιάζεται φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του, από την Εθνική Λυρική Σκηνή με την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Κόκκου και σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Στον πυρήνα της όπερας βρίσκεται το θέμα της λύτρωσης ενός άντρα, του θαλασσοδαρμένου, καταραμένου Ολλανδού, μέσα από την αιώνια πίστη που του υπόσχεται μια γυναίκα, η νεαρή Ζέντα. Συναρπαστική μουσική μεγάλης έντασης σκιαγραφεί τη δύναμη της φύσης, η οποία κυριαρχεί στο έργο, αλλά και των υπερφυσικών στοιχείων, που τελικά εξουδετερώνονται από την αγάπη.
Πότε; 7, 9, 11, 13 Ιουνίου
Που; Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Εισιτηρία: Ζώνη vip, 100€, 85€, Ζώνη A, 60€, Ζώνη Β, 55€, Ζώνη Γ, 45€, Ανω διαζωμα, 25€, 15€ (φοιτητικό-παιδικό)
Αμεα, 15€
Έναρξη προπώλησης: 20 Μαΐου

Ρέκβιεμ του Βέρντι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο
Με το Ρέκβιεμ του Βέρντι η ΚΟΑ τιμά τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη. Πολυγραφότατος και δημοφιλής, ο Βέρντι έγραψε 28 όπερες, πολλές άριες των οποίων έχουν ενσωματωθεί στη λαϊκή κουλτούρα της χώρας του. Όσο για το περίφημο Ρέκβιεμ, έχει παρουσιαστεί πολλές φορές προσφέροντας μουσικό σχολιασμό σε τραγικά γεγονότα. Διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Βασίλης Χριστόπουλος
Πότε; 14 Ιουνίου
Που; Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Εισιτηρία: Κάτω διάζωμα: 30€, Άνω διάζωμα: 15€, Φοιτητικό: 10€, Ανέργων: 5€, ΑΜΕΑ: 5€
Έναρξη προπώλησης: 24 Μαΐου

ALI4 Christophe Raynaud De LageCie mpta: Ali & Nous sommes pareils…
Πέρυσι θαυμάσαμε και αγαπήσαμε τους αδελφούς Αλί & Χεντί Ταμπέτ από την Τυνησία σε ένα έργο εμπνευσμένο από τη μουσική σούφι, ενώ φέτος είναι η σειρά του ρεμπέτικου που δουλεύει σαν συνδετικός ιστός στο νέο τους εγχείρημα. Έρχονται με την ομάδα Cie mpta (Compagnie les mains, les pieds et la tête aussi) [Ομάδα χέρια, πόδια και κεφάλι επίσης] που ίδρυσε ο Mathurin Bolze, καλλιτέχνης του τσίρκου, και παρουσιάζουν δυο έργα: το ντουέτο Ali, ένα χορό με πατερίτσες και την υπέρβαση να συντελείται με φόντο ένα παράνομο ρεμπέτικο, και ένα κομμάτι εμπνευσμένο από το ποίημα του Ρενέ Σαρ Πάθος και μυστήριο, με τον μακροσκελή τίτλο: Nous sommes pareils à ces crapauds qui dans l’austère nuit des marais s’appellent et ne se voient pas, ployant à leur cri d’amour toute la fatalité de l’univers. Συνοδεύει ζωντανά μια ορχήστρα με Έλληνες και Τυνήσιους μουσικούς, που παντρεύει το κλασικό ρεμπέτικο με την παραδοσιακή μουσική της Τυνησίας.
Πότε; 15-17 Ιουνίου
Που; Πειραιώς 260, Η
Εισιτήρια: Κανονικό: 25€, Μειωμένο: 20€, Φοιτητικό / άνω των 65: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5€
Έναρξη προπώλησης: 25 Μαΐου

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b