MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει ξεχωριστές αθηναϊκές βραδιές πολιτισμού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να τις παρακολουθήσει και σε κάθε επισκέπτη να ζήσει μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες στην πόλη μας. Ο οργανισμός υλοποιεί ένα πρόγραμμα ζωντανό και πολυποίκιλο, με εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόγραμμα:

 20 Ιουνίου – 7 Ιουλίου “Έκφραση Αθηνα” ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου πραγματοποιούν, από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2013, για πρώτη φορά, τη δράση Έκφραση Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες.
Η δράση αποσκοπεί στη δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργών και παραστατικών τεχνών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας και παράλληλα στο ζωντάνεμα «δύσκολων» περιοχών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού της.
Παρουσίαση παραστάσεων θεάτρου:
Ανοιχτό θέατρο Κολωνού: Πέμπτη έως Παρασκευή 20 – 28 Ιουνίου 2013
Παρουσίαση παραστάσεων χορού:
Θεατράκι πλατείας Κουμουνδούρου: Δευτέρα έως Παρασκευή 1 – 7 Ιουλίου 2013

15-18/6 Αthena Garden Festival στον Εθνικό Κήπο.
Ακουστική μουσική των πόλεων (κλασική μουσική και άλλες ευρωπαϊκές μουσικές αποχρώσεις, ποιοτική ελληνική μουσική και άλλα είδη της μεσογειακής μουσικής, soundtracks, jazz κλπ) καθώς και μουσικό-θεατρικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια θα μεταμορφώσουν τον Εθνικό Κήπο σε έναν Κήπο Τεχνών. Το Athens Garden Festival έχει ως στόχο να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί μεταξύ των μεγάλων διεθνών φεστιβάλ.
Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει τους κήπους της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού για τους πολίτες, την προώθηση νέων καλλιτεχνών, την αλληλεπίδραση των διαφορετικών τεχνών, τη στήριξη που παρέχεται από ιδρύματα κοινωνικής αλληλεγγύης, την ένταξη των περιθωριοποιημένων ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου. Το Festival θα ανοίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Οργάνωση: Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Τεχνόπολις και την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

122-23/6 Οι ροκ σταρ των θρανίων πατάνε …γκάζι! 5ο Athens School Festival.
Με σόλο ροκιές και ηλεκτρικές κιθάρες, 22 εκρηκτικές σχολικές και φοιτητικές μπάντες αφήνουν τα θρανία και πατάνε… «Γκάζι», ανεβαίνοντας στη σκηνή του Athens school festival 2013, του μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη συνεργασία φέτος της «Τεχνόπολις», και θα πλημμυρίσει με ροκ νότες τις αθηναϊκές βραδιές στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου.

29/6 – 20/7 Εκδηλώσεις θεάτρου και μουσικής στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων διοργανώνει, στο Θέατρο Αττικού Άλσους, Βραδιές Θεάτρου και μουσικής με παραστάσεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό, προτρέποντάς το να απομακρυνθεί για λίγο από τα προβλήματα και την κρίση των καιρών μας. Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν να μας θυμίσουν ότι το καλοκαίρι συνδυάζεται πάντα με καλλιτεχνικά δρώμενα, που μπορούν να αλλάξουν για λίγο την καθημερινότητά του πολίτη, μετατρέποντας το καλοκαιρινό του βράδυ σε μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.
Από 29 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου θεατρικές παραστάσεις με χαμηλό εισιτήριο, παιδικές παραστάσεις και συναυλίες τζαζ μουσικής από την Big BAND του Δ.Α, έντεχνης μουσικής από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δ.Α, ελληνικής μουσικής από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α. και κλασικής μουσικής από τη Συμφωνική Ορχήστρα με ελεύθερη είσοδο.

7/9 – 6/10 2013 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Θέατρο Δρόμου Ηelix διοργανώνουν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου από 27 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και την οικονομική κατάσταση, κόντρα στους καιρούς, και την εσωστρέφεια η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ και το Θέατρο Δρόμου «HELIX» επιμένουν για ένα Φεστιβάλ μοναδικό και γεμάτο εκπλήξεις.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, και παραστάσεις στις πλατείες Αβησσυνίας, Θησείου και στους πεζοδρόμους Ερμού, Καπνικαρέας και Αποστόλου Παύλου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Θέατρο Δρόμου συνδέεται με το σφυγμό της πόλης και το στοιχείο της έκπληξης, γεμίζει την πόλη με πλουραλισμό και πολυμορφία, μεταμορφώνοντας τη σε χώρο δράσης και δημιουργίας.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b