MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άνοιξε ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος για το καλοκαίρι

Ο Ζέφυρος, το σινεμά που υπάρχει από το 1932 στην καρδιά της πόλης, ανοίγει τις πόρτες του πρώτος από τους παρόμοιους χώρους τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Από την προπολεμική περίοδο, ο Ζέφυρος ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές-σινεφίλ ταινίες. Ο Ζέφυρος με επιλεγμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας, όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό, ένα σινεμά που τους αφορά.

Από τις 2/5 προβάλλεται το αριστούργημα του Πολωνού σκηνοθέτη Lech Majewski «Ο μύλος και ο σταυρός», μια διεθνής παραγωγή εμπνευσμένη από τον πίνακα του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου Pieter Bruegel, «Ο Χριστός φέρων τον σταυρόν». Η ταινία θα προβάλλεται καθημερινά στις 20:30.

Από τις 9/5 με αφορμή την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης Των Λαών 9 Μαΐου 1945 και την 142η επέτειο της Παρισινής Κομμούνας, 18 Μαρτίου-28 Μαΐου 1871, στον Ζέφυρο θα προβληθούν οι ταινίες:
1) «Η νέα Βαβυλώνα»
2) «Η μάχη του Στάλινγκραντ – Η Νίκη»
3) «Η μάχη του Στάλινγκραντ – Ούτε βήμα πίσω»

Διεύθυνση: Τρώων 36, Θησείο
Τηλέφωνο:
210-3462677
Εισιτήριο:
8 ευρώ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b