MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Εκδικητής του Τόμας Ντε Κουίνσι στο Rabbithole

Η μικρή νουβέλα “Ο Εκδικητής” του Άγγλου Τόμας Ντε Κουίνσι παρουσιάζεται στο θέατρο Rabbithole για έξι παραστάσεις, από τη θεατρική ομάδα Mannschaft.

Monopoli Team

Η Mannschaft είναι ένα ensemble group ηθοποιών, που δημιουργήθηκε βάσει της εκπαίδευσής τους πάνω σε μια μέθοδο με τον τίτλο «Συνθετική Ψυχοδυναμική». Κατασκευάστηκε έτσι ένα κοινόβιο ηθοποιών, μια κοινότητα, η οποία εκπαιδεύεται, δημιουργεί και εξελίσσει την φόρμα, συμβιώνει σε καταστάσεις που αφορούν στην ομαδική εργασία και συμπεριφορά και στοχεύει σε έργα (κείμενα, ιδέες, καταστάσεις) που αναφέρονται σε κοινωνικά / ιστορικά θέματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Μannschaft αποτελείται μέχρι στιγμής από 38 ηθοποιούς. Οι 20 από αυτούς παρουσιάζουν μια πρώτη γεύση της εργασίας τους με το κείμενο του Ντε Κουίνσυ. Στη συνέχεια η ομάδα θα συνεχίσει την ερευνητική της πορεία με την εκπαίδευσή της τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται μία παραθαλλάσια παράσταση / happening τον Ιούλιο και ένα δεκαήμερο εκπαίδευσης σε κάποιο παραθαλλάσιο μέρος με συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. (To όνομα Mannschaft είναι γερμανικής προέλευσης και σημαίνει «ομάδα».

Η υπόθεσή του εξελίσσεται σε ένα χωριό στην Γερμανία και αφορά τις αλεπάλληλες δολοφονίες από μυστηριώδη ομάδα δολοφόνων. Η μικρή κοινότητα του χωριού τρομοκρατείται από τα χτυπήματα αυτά, διότι πέραν της τραγικής φύσης τους, δεν υπάρχει (αρχικά) κάποια λογική εξήγηση για την επιλογή των θυμάτων, ούτε και του τρόπου με τον οποίο τα προσεγγίζουν.
Ο Εκδικητής είναι ένα προφητικό κείμενο για την έννοια της τρομοκρατίας και πως αυτή χρησιμοποιείται μέσω του φόβου που χειραγωγεί τα πλήθη.
Η ματιά της Mannschaft στέκεται στην αποτίναξη του κειμένου και στην εξύψωση των ιδεών του, αποδεσμέυοντας τους καλλιτέχνες από τον «υπόθεση» και τους «ρόλους» και οδηγώντας τους σε έναν ανοιχτό διάλογο/διαμάχη με το κοινό. Έναν ανοιχτό αντίλογο. Μια ανταλλαγή ιδεών μέσω της «συμπεριφοράς» στο εδώ και τώρα – βασικό στοιχείο της μεθόδου της Ψυχοδυναμικής.

Σκηνοθεσία/Σύλληψη: Γιώργος Σίμωνας
Ηθοποιοί : Τάσος Ράπτης, Κώστας Λιναρδάκης, Βαγγέλης Βιδάλης, Σπύρος Δημακόπουλος, Δήμητρα Βλάχου, Ειρήνη Πολυδώρου, Ντιάνα Παπαναγιωτάκη, Σωτηρία Αργυροπούλου, Μαρίνα Σταμάτη, Ελισάβετ Κωνσταντέλλου, Τίνα Γκαβασιάδη, Καλλιόπη Μανδρέκα, Αντωνία Καζάκου, Σοφία Ρούσου, Βασιλική Ιωσηφίδου, Κωνσταντίνος Παράσης, Λίλη Τέγου, Ρίτα Νικολαϊφου, Εύα Ανδρονικίδου, Αλεξάνδρα Πιττέρη.

Πότε; 17, 18, 19 και 24, 25, 26 Μαϊου 2013.
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ 
Πού; RabbitHole , Γερμανικού 20 Μεταξουργείο 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5249903

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας


Παίζουν: Τάσος Ράπτης, Κώστας Λιναρδάκης, Βαγγέλης Βιδάλης, Σπύρος Δημακόπουλος, Δήμητρα Βλάχου, Ειρήνη Πολυδώρου, Ντιάνα Παπαναγιωτάκη, Σωτηρία Αργυροπούλου, Μαρίνα Σταμάτη, Ελισάβετ Κωνσταντέλλου, Τίνα Γκαβασιάδη, Καλλιόπη Μανδρέκα, Αντωνία Καζάκου, Σοφία Ρούσου, Βασιλική Ιωσηφίδου, Κωνσταντίνος Παράσης, Λίλη Τέγου, Ρίτα Νικολαϊφου, Εύα Ανδρονικίδου, Αλεξάνδρα Πιττέρη.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b