MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Υπέροχος Γκάτσμπυ έρχεται να κατακτήσει την μεγάλη οθόνη! (video)

Μια ταινία εποχής που θα ξεχειλίζει από χλιδή και στυλιζαρισμένα πλάνα θα είναι ο Υπέροχος Γκάτσμπυ σε σκηνοθεσία Buz Lurman. Η ταινία, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 16 Μαΐου, βασίζεται στο αμερικανικό κλασικό μυθιστόρημα του Scott Fitzgerald The Great Gatsby. Το μυθιστόρημα, αν και δεν έκανε επιτυχία, όσο ζούσε ο συγγραφέας, έγινε από το 1959 και έπειτα ένα από αγαπημένα μυθιστορήματα του αμερικανικού κοινού, μιλώντας για την άνοδο και την πτώση ενός αυτοδημιούργητου μεγιστάνα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως φαίνεται από τα trailer  της ταινίας, η μυθική εποχή της δεκαετίας του 20 αναβιώνει επί της μεγάλης οθόνης με ζωντανά χρώματα και τρελούς ρυθμούς μιας ζωής που λίγοι είχαν τον πλούτο για να ζήσουν. Κι ένας από αυτούς, ο Gatsby, τον οποίο ερμηνεύει ο Leonardo diCaprio
movie-fashion-great-gatsby
Στο πλευρό του Leo θα είναι η Carey Mulligan. Η σκηνοθεσία του έργου είναι από τον Baz Luhrman, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από τον Leonardo DiCaprio και την Carey Mulligan, εμφανίζoνται οι Tobey Maguire, Joel Edgerton και άλλοι πολλοί ηθοποιοί.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια εποχή χλιδής, το 1922, για την Αμερική, με τα πάντα να εκτυλίσσονται γύρω από τις σχέσεις και τα απωθημένα του αυτοδημιούργητου μεγιστάνα Jay Gatsby και της υψηλής μικρο-κοινωνίας που τον περιβάλλει, καθώς και τα μυστικά του, στα οποία βασίζεται η επιτυχία του. 

Ο Nick Carraway (Tobey Maguire) εντυπωσιάζεται από τη μυστηριώδη ζωή και το πλούσιο λάιφσταϊλ του γέιτονά του, Jay Gatsby. Ο Nick εισάγεται στον κόσμο του Γκάτσμπυ και γνωρίζει τον κύκλο του. Γρήγορα θα γίνει μάρτυρας της εμμονής και της τραγωδίας.

Η ταινία έχει ανέβει αρκετές φορές στην μεγάλη οθόνη.η πιο διάσημη μεταφορά του μέχρι τώρα ήταν αυτή του Βρετανού σκηνοθέτη Jack Clayton, το 1974, με πρωταγωνιστή στο θρυλικό ρόλο του αινιγματικού εκατομμυριούχου Jay Gatsby ο Robert Redford.

The-Great-Gatsby-9 1974 

To σενάριο εκείνης της ταινίας φέρει την βαριά υπογραφή του Francis Ford Coppola.

 
 
 Γιώργος Σμυρνής
 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b