MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέφτουμε στον … Καιάδα!

Η κατάσταση με τους Χρυσαυγίτες έχει ξεφύγει. Το φαινόμενο με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμενή και πρώην χεβιμεταλά με το παρατσούκλι Καιάδας που από το «εγέρθητω» μπούκαρε οπλισμένος κι επιτέθηκε στον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη δείχνει πόση πλέον είναι η αποθράσυνση στην πλευρά της ακροδεξιάς παράταξης. Και πάλι καλά που ήταν επαγγελματίες και αποτελεσματικοί οι άνθρωποι της φρουράς του Καμίνη και τον μαζέψανε και δεν είχαμε κι άλλα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ζούμε σε μια χώρα που τα κόμματα του δικομματισμού είχαν κάνει την παρασκηνιακή εξωθεσμική παρέμβαση σημαία τους κι έτσι είχε μάθει κι ο κόσμος λειτουργεί. Τώρα με την κατάρρευσή τους (ελέω Μνημονίου και οικονομικής κατάρρευσης της χώρας) και με την διάλυση ενός ολόκληρου συστήματος παρασκηνιακής λειτουργίας, έρχονται οι Χρυσαυγίτες και ουρλιάζουν :«Εμείς είμαστε οι εξωθεσμική δύναμη που επιβάλλουμε τους δικούς μας κανόνες- δηλαδή ό,τι γουστάρουμε. Δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει μόνο ο ναζισμός». Κι όσο περισσότερο τους αφήνουν, τόσο περισσότερο ισχυροί θα γίνονται. Γιατί θα δίνουν την εντύπωση στους νυν και τους δυνητικούς ψηφοφόρους τους ότι με τους τσαμπουκάδες τους και την βία, περνάει το δικό τους. Και πολύς κόσμος, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με φτώχια, τεράστια ανεργία και ιδεολογική σύγχυση στα όρια της παράνοιας, θα τους ακολουθεί.

Πολλοί υποστηρίζουν σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ότι είναι μια μορφή τιμωρίας για την κατάντια (ηθική και πολιτική) της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάσαμε τέτοια διάλυση σε όλα τα επίπεδα, που τώρα έχουμε καταντήσει να βλέπουμε την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα στην Βουλή. Δεν θέλω να συμφωνήσω. Το παράδειγμα των Γερμανών, που στηρίχθηκαν στους Ναζί σε μια περίοδο ακραίας κατάρρευσης της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και πλήρωσαν στην συνέχεια το τίμηματης επιλογής τους (αυτοί και όλος ο υπόλοιπος κόσμος), θα πρέπει να μας κάνει πιο υποψιασμένους. Και να μην αφήσουμε αυτήν την τιμωρία να πέσει και στα δικά μας κεφάλια.

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι με το να τους αντιπαρατεθεί ο Καμίνης θα αυξήσει τελικά τα ποσοστά τους στις εκλογές, εγώ χαίρομαι που κάποιος τους πήγε κόντρα με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Τώρα αν ο κόσμος, επειδή μοιράσανε δέκα αυγά και κάτι άλλα τρόφιμα έξω από το γραφείο τους, ή επειδή ο Καιάδας κι ο Κασιδιάρης είναι τόσο «μάγκες», ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά αυτής της οργάνωσης, τι να πω. Πραγματικά, είμαστε υπεύθυνοι της μοίρας μας. Δεν μας ρίχνουν οι άλλοι στον Καιάδα, πέφτουμε μόνοι μας.

Πιστεύω πάντως ότι ακόμα κι αν ανέβουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής κι άλλο, το ίδιο –ή και περισσότερο- υποθέτω ότι θα συμβεί με τα ποσοστά του Καμίνη. Και μην τρελαθούμε τελείως. Όπως υπάρχει πολύς κόσμος που υποστηρίζει τους Χρυσαυγίτες, υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος που τους απεχθάνεται. Δεν γίνανε ξαφνικά όλοι οι Έλληνες νεοναζιστές! Και σε αυτούς ο Δήμαρχος σίγουρα γίνεται εξαιρετικά ελκυστικός, μόνο και μόνο γιατί την έσπασε στους Χρυσαυγίτες.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b