MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν online μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου στο Coursera.org

Μια καινοτόμος πρωτοβουλία που έχει σκοπό να προωθήσει την παιδεία έχει στηθεί εδώ και λίγο καιρό, και το όνομα αυτής Coursera! Πρόκειται για μια ιστοσελίδα, που συνεργάζεται με τα πιο κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και παρέχει online μαθήματα δωρεάν! Το όραμα της Coursera είναι ένα μέλλον όπου η γνώση δεν θα μοιράζεται μόνο στα πανεπιστήμια και στους φοιτητές τους, αλλά σε όλο το κόσμο που ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί. Πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους και όχι μόνο σε επίλεκτους!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μαθήματα
Τα online μαθήματα που προσφέρονται από την Coursera, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολος ο χειρισμός του διαθέσιμου υλικού. Κάθε μάθημα συνδυάζεται με διαλέξεις από διεθνούς φήμης καθηγητές, μέσα από τις οποίες «τεστάρετε» οι ίδιοι τις γνώσεις σας, μαθαίνετε στους δικούς σας ρυθμούς, ενώ την ιδία στιγμή υπάρχουν διαδραστικές ασκήσεις για να ενισχύσετε όσα μαθαίνετε. Δηλώνοντας συμμετοχή σε ένα από τα online μαθήματα, εντάσσεστε σε μια παγκόσμια κοινότητα χιλιάδων μαθητών που μαθαίνουν μαζί με εσάς. Βασικό κριτήριο της ιδέας αποτελεί η κατανόηση των πιεστικών, από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, υποχρεώσεων γι’ αυτό και τα μαθήματα δεν δεσμεύουν περισσότερο χρόνο από αυτόν που μας απομένει μέσα στη μέρα, ενώ έχουν σχεδιαστεί με βάση σωστές παιδαγωγικές βάσεις, για να συνεισφέρουν στην απόκτηση νέων εννοιών γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα μαθήματα που προσφέρονται, εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιατρική, Βιολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Επιχειρήσεις, Επιστήμης Υπολογιστών μέχρι και τις τέχνες. Είτε για να προσθέσετε κάτι ακόμα στο βιογραφικό σας είτε για να διευρύνετε τις γνώσεις σας, είναι σίγουρο ότι στο coursera θα βρείτε μαθήματα που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον.

Πώς λειτουργεί:
• Διαλέξτε ένα μάθημα που σας ενδιαφέρει.
Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 300 μαθήματα που παρέχονται σε πάνω από 20 διαφορετικούς τομείς που έχουν δημιουργηθεί από 62 πανεπιστήμια σε 16 χώρες
• Μάθετε μαζί με 3 εκατομμύρια μαθητές σαν και εσάς.
Παρακολουθήστε βίντεο από σύντομες διαλέξεις, διαδραστικά κουίζ και συνομιλήσετε ζωντανά με τους νέους συμμαθητές και τους δασκάλους σας.
• Πετύχετε το στόχο σας και δημιουργήστε το portfolio σας.
Ολοκληρώστε την τάξη στην οποία έχετε γραφτεί και θα λάβετε την σχετική αναγνώριση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b