MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Dolce & Gabbana και άλλοι διάσημοι… φοροφυγάδες – 5 μεγάλα ονόματα που καταδικάστηκαν για φοροδιαφυγή

Το “σηκώνει” και η επωνυμία του διάσημου ιταλικού οίκου: “Καμπάνα” 343 εκατομμυρίων ευρώ έριξε η ιταλική δικαιοσύνη στους Dolce & Gabbana, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 1η Απριλίου, και παρά το έθιμο της ημέρας, η ετυμηγορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η ποινή επιβάλλεται για ανακριβή στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση, κάτι που σύμφωνα με υπολογισμούς είχε στερήσει από το ιταλικό δημόσιο πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Το δίδυμο θα προσφύγει στο ακυρωτικό δικαστήριο, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να ανατρέψει την απόφαση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν για την ίδια υπόθεση. Οι Dolce & Gabbana δεν είναι βέβαια οι μοναδικοί celebrities πάνω στους οποίους έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης όταν συνελήφθησαν να “κλέβουν” το δημόσιο. Ακολουθούν μερικές από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις επωνύμων που δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τις αρχές και το πλήρωσαν ακριβά – κυριολεκτικά:

Monopoli Team

martha-stewart1Μάρθα Στιούαρτ
Γκρεμίστηκε από τον θρόνο της πιο σεβάσμιας Αμερικανίδας νοικοκυράς το 2004, όταν φυλακίστηκε για ψευδορκία, μετά από εμπλοκή των επιχειρήσεών της σε μια σειρά οικονομικών σκανδάλων. Παρέμεινε πέντε μήνες στη φυλακή και άλλους πέντε σε κατ’ οίκον περιορισμό (όπου “οίκος”, βέβαια, βάλτε ένα εξοχικό έκτασης 163 εκταρίων), ενώ πλήρωσε και 220 χιλ. δολάρια σε φόρους και πρόστιμα. Πολλοί λένε ότι έπεσε στα μαλακά, αλλά το προφίλ της πανέξυπνης μπίζνες γούμαν που με όχημα τις οικοκυρικές συμβουλές έχτισε μια αυτοκρατορία, υπέστη σοβαρό πλήγμα.


boris becker1Μπόρις Μπέκερ

Ο Μπουμ-Μπουμ των courts του τέννις που μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές των 90’s, πήγε να “τη σκάσει” στις γερμανικές φοροεισπρακτικές αρχές, δηλώνοντας ως τόπο κατοικίας του το Μονακό για το διάστημα 1991-1993, ενώ στην πραγματικότητα ζούσε στο Μόναχο. Η γερμανική εφορία όμως που το ανακάλυψε, του “σέρβιρε” ένα λογαριασμό 3 εκ. δολαρίων για αναδρομικούς φόρους, πρόστιμα, τόκους και συναφή.


heidifleiss1Χάιντι Φλάις

Η πιο διάσημη “τσα-τσα” του Χόλιγουντ δεν θέλησε να “δώσει” κόσμο και κοσμάκη αποκαλύπτοντας τα “άπλυτα” της showbiz, αλλά “κάηκε” η ίδια. Το 1997 καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, ποινή που εξέτισε τόσο στη φυλακή όσο και σε κατ’ οίκον περιορισμό, επειδή δεν δήλωνε τα εισοδήματα από την εξαιρετικά κερδοφόρα παράνομη επιχείρηση πορνείας που είχε στήσει. “Μα πώς να δηλώσεις εισοδήματα που αποκτήθηκαν από παράνομη δραστηριότητα;”, έλεγε η ίδια μεταξύ σοβαρού και αστείου προς υπεράσπισή της. 


Leibovitz1Άννι Λίμποβιτζ

Μπορεί σε όσους δεν ασχολούνται με τα media το όνομά της να μη λέει κάτι, επειδή βρίσκεται πίσω και όχι μπροστά από τον φακό, όμως πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και πιο επιτυχημένες φωτογράφους της εποχής μας. Αγαπημένη της αμερικανικής Vogue και όχι μόνο, έχει επιμεληθεί μεταξύ άλλων τις φωτογραφίσεις των πρόσφατων πρώτων κυριών των Ηνωμένων Πολιτειών (Χίλαρι Κλίντον, Λόρα Μπους, Μισέλ Ομπάμα) στο περιοδικό, αλλά οι υψηλές της γνωριμίες δεν μέτρησαν όταν κλήθηκε να πληρώσει 2,1 εκ δολάρια σε φόρους που δεν είχε αποδώσει το διάστημα 2004-2007. Γι’ αυτό αναγκάστηκε να ζήσει τον “εφιάλτη” κάθε καλλιτέχνη: το 2009 παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών της, τόσο των παλιών όσο και όσων πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον, προκειμένου να εγκριθεί το δάνειο που χρειαζόταν για να πληρώσει!


sophialoren1Σοφία Λόρεν

Ω ναι, η “χυμώδης” ηθοποιός είχε κι έναν τραπεζικό λογαριασμό με “πλούσια προσόντα”, μέρος των οποίων απέκρυψε από το ιταλικό κράτος, γεγονός που η ίδια απέδωσε σε λάθος των λογιστών της. Το 1982 πέρασε 18 μέρες στη φυλακή (επί συνόλου 30 που της είχαν επιβληθεί) επειδή η φορολογική της δήλωση το 1970 δεν είχε βρεθεί “εντάξει”. Οι ιταλικές αρχές την “είχαν στην μπούκα” για πολλά χρόνια, μαζί με τον σύζυγό της, παραγωγό Κάρλο Πόντι, ο οποίος, παρά μια αρχική καταδίκη, απαλλάχθηκε των κατηγοριών το 1987.
 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b