MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ιταλός Κατίδης Ντι Κάνιο προκαλεί ποδοσφαιρικούς και πολιτικούς τριγμούς στην Αγγλία

Ο Πάολο Ντι Κάνιο ήταν ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, αλλά και εγνωσμένης φασιστικής ιδεολογίας. Πολύ πριν τον Κατίδη πανηγύριζε με ναζιστικό χαιρετισμό τα γκολ που πετύχαινε, στην Λάτσιο, μία ομάδα, που, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, έχει οπαδούς με φιλικά προς την ακροδεξιά συναισθήματα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο διορισμός του Ντι Κάνιο ως προπονητή στην αγγλική ομάδα Σάδερλαντ προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των οπαδών της Σάντερλαντ. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι οπαδοί αυτοί που αντέδρασαν στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τατουάζ με το παρατσούκλι του Μουσολίνι (Dux) στο κορμί του. Και μέλη της διοίκησης παραιτήθηκαν.

Πιο ηχηρή ήταν η παραίτηση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ από αντιπρόεδρος της ομάδας. Θα λέγαμε μάλιστα ότι για τον Μίλιμπαντ ήταν μια εβδομάδα παραιτήσεων. Εκεί που ο αδερφός του αρχηγού των εργατικών στην Μ. Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ είχε παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα, προκειμένου να διευθύνει φιλανθρωπική οργάνωση στην Νέα Υόρκη, τώρα ήρθε στο καπάκι και η παραίτησή του από την Σάντερλαντ. 

Φυσικά, εδώ δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει κανένας που δεν θέλει να συνδέσει τόσο το δικό του όνομα, όσο και το όνομα της οικογένειας με την παρουσία ενός ακροδεξιού στην ομάδα, όπου είναι αντιπρόεδρος. Ωστόσο, η προηγούμενη παραίτησή του, από βουλευτής των εργατικών, έκανε αίσθηση στην Αγγλία. Πολλοί θεώρησαν ότι το έκανε, γιατί δεν έχει συγχωρήσει τον αδερφό του για το γεγονός ότι του στέρησε την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών. 

Πάντως, η παραίτηση του Μίλιμπαντ από αντιπροέδρος της Σάντερλαντ δείχνει ότι ο ντόρος που προκάλεσε στην Ελλάδα ο ναζιστικός χαιρετισμός Κατίδη δεν ήταν μια ελληνική υπερβολή, όπως την παρουσίασαν διάφοροι δημοσιογράφοι. Αντίστοιχες αντιδράσεις προκαλούν και σε άλλες χώρες τέτοια φαινόμενα. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b