MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ιταλός Κατίδης Ντι Κάνιο προκαλεί ποδοσφαιρικούς και πολιτικούς τριγμούς στην Αγγλία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Πάολο Ντι Κάνιο ήταν ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, αλλά και εγνωσμένης φασιστικής ιδεολογίας. Πολύ πριν τον Κατίδη πανηγύριζε με ναζιστικό χαιρετισμό τα γκολ που πετύχαινε, στην Λάτσιο, μία ομάδα, που, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, έχει οπαδούς με φιλικά προς την ακροδεξιά συναισθήματα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο διορισμός του Ντι Κάνιο ως προπονητή στην αγγλική ομάδα Σάδερλαντ προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των οπαδών της Σάντερλαντ. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι οπαδοί αυτοί που αντέδρασαν στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τατουάζ με το παρατσούκλι του Μουσολίνι (Dux) στο κορμί του. Και μέλη της διοίκησης παραιτήθηκαν.

Πιο ηχηρή ήταν η παραίτηση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ από αντιπρόεδρος της ομάδας. Θα λέγαμε μάλιστα ότι για τον Μίλιμπαντ ήταν μια εβδομάδα παραιτήσεων. Εκεί που ο αδερφός του αρχηγού των εργατικών στην Μ. Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ είχε παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα, προκειμένου να διευθύνει φιλανθρωπική οργάνωση στην Νέα Υόρκη, τώρα ήρθε στο καπάκι και η παραίτησή του από την Σάντερλαντ. 

Φυσικά, εδώ δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει κανένας που δεν θέλει να συνδέσει τόσο το δικό του όνομα, όσο και το όνομα της οικογένειας με την παρουσία ενός ακροδεξιού στην ομάδα, όπου είναι αντιπρόεδρος. Ωστόσο, η προηγούμενη παραίτησή του, από βουλευτής των εργατικών, έκανε αίσθηση στην Αγγλία. Πολλοί θεώρησαν ότι το έκανε, γιατί δεν έχει συγχωρήσει τον αδερφό του για το γεγονός ότι του στέρησε την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών. 

Πάντως, η παραίτηση του Μίλιμπαντ από αντιπροέδρος της Σάντερλαντ δείχνει ότι ο ντόρος που προκάλεσε στην Ελλάδα ο ναζιστικός χαιρετισμός Κατίδη δεν ήταν μια ελληνική υπερβολή, όπως την παρουσίασαν διάφοροι δημοσιογράφοι. Αντίστοιχες αντιδράσεις προκαλούν και σε άλλες χώρες τέτοια φαινόμενα. 

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Μια λοξή ιστορία από τα ΚΑΠΗ Αλίμου στα σινεμά
Επίκαιρα
Νέος δασμός 3 ευρώ στις αγορές από Temu, Shein – Πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Μητρώο Ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ – Τι αλλάζει σε επιδόματα και ΕΝΦΙΑ
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Αφιέρωμα
Κοινοί Θνητοί: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το επαναστατικό συγκρότημα
Αφιέρωμα
5.5.1989: Όταν ο Nick Cave ταρακούνησε το «Ρόδον»
Art & Culture
Τι έφερε η “ανάσταση” της «Μήδειας» στην Επίδαυρο
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Αφιέρωμα
Τι κρατά τους Black Veil Brides ζωντανούς στην post-emo εποχή; Η απάντηση έρχεται στο Release Athens
Art & Culture
Ο David Byrne έβαλε φωτιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Art & Culture
Τα Καλογεράκια πάνε στην Εύβοια με το “Μέλισμα” της ΕΛΣ