MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μια Άγνωστη από τον Σηκουάνα στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Πάλσαρ παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το αριστουργηματικό έργο του Έντεν Φον Χόρβατ «Μια Άγνωστη από το Σηκουάνα» σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Μαρτίου και από την Πέμπτη 28 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Σε μια πόλη της Ευρώπης του ’33 ή της Ελλάδας του σήμερα. Καθημερινοί μικροαστοί προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους εν μέσω πολέμων, οικονομικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας. Ζουν σε ένα στενό δρομάκι, στο σπίτι με το νούμερο 9, μπροστά σε ένα ανθοπωλείο που πουλάει τριαντάφυλλα και ευτυχία και ένα ρολογάδικο που πουλάει ρολόγια και χρόνο.

Ένας νεαρός άνεργος, ο Άλμπερτ, θα εμπλακεί από απόγνωση σε μια ληστεία που καταλήγει σε φόνο. Η ζωή του θα βρεθεί στα πρόθυρα της καταστροφής. Οι επιλογές του; Είτε να αυτοκτονήσει είτε να καταλήξει στη φυλακή. Κανένας κάτοικος του σπιτιού με το νούμερο 9 δεν θα τον βοηθήσει. Ωστόσο κυκλοφορεί μια Άγνωστη. Μια αυτόχειρ που έρχεται να κερδίσει την δική της λύτρωση ή μια νεράιδα των νερών. Γύρω της ο θάνατος και το νερό. Μέσα της η φωτιά και η θέληση για ζωή. Θα προσφέρει άλλοθι στον Άλμπερτ : το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και θα ξαναχαθεί.

Χρόνια μετά : Η ζωή θα συνεχιστεί με αιώνιο αίτημα την αναζήτηση της ευτυχίας κι ένα καλύτερο μέλλον. Μπροστά στο σπίτι με το νούμερο 9 υπάρχει τώρα ένα καθαριστήριο και ένα παλαιοβιβλιοπωλείο. Στην βιτρίνα του και μια νεκρική μάσκα της Άγνωστης του Σηκουάνα. Και μετά σιωπή.

Ο Έντεν φον Χόρβατ, ο σημαντικότερος μαζί με τον Μπρεχτ γερμανόφωνος συγγραφέας του ευρωπαϊκού Μεσοπολέμου, τοποθετεί μια νεράιδα ανάμεσα σε κυνικούς μικροαστούς και γράφει το έργο του Μια Άγνωστη από τον Σηκουάνα. Ένα παραμύθι βαθιά ριζωμένο στην πραγματικότητα, μια ελεγειακή κωμωδία για τον θάνατο και ένα ρέκβιεμ για τη ζωή.

Συντελεστές
Μετάφραση: Μελίνα Γαρμπή, Βίκυ Γεωργιάδου
Σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία: Βίκυ Γεωργιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τίκου
Σκηνικά – κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική και ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Ανδρέου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιούλη Καρναχωρίτη, Βούλα Βερδελή, Αθανασία Αγοράκη, Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Τάσος Τσουκάλης, Φοίβος Συμεωνίδης, Γενοβέφα Ζάγγα, Ιφιγένεια Μακρή, Ομάδα Πάλσαρ

Διεύθυνση
Αβέρωφ 13, Καβάλα

Τηλέφωνο
2510834777

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Έντεν Φον Χόρβατ
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου


Παίζουν: Γιούλη Καρναχωρίτη, Βούλα Βερδελή, Αθανασία Αγοράκη, Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Τάσος Τσουκάλης, Φοίβος Συμεωνίδης, Γενοβέφα Ζάγγα, Ιφιγένεια Μακρή, Ομάδα Πάλσαρ

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b