MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

65 λεπτά στο BIOS basement

Από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου το έργο “65 λεπτά” ανεβαίνει στη σκηνή του BIOS basement. Μια παρέα ανθρώπων βρίσκονται κάτω από παράξενες συνθήκες σε έναν κήπο, γύρω από ένα τραπέζι. Έχουν ανταποκριθεί διαισθητικά σε ένα αόρατο κάλεσμα. Έτσι, αυθόρμητα αποφασίζουν να μπουν σε ένα παράδοξο παιχνίδι με σκοπό να κρατηθούν όλοι μαζί σε υψηλές δονήσεις χαράς. Για 65 συνεχόμενα λεπτά.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Θα υποδυθούν ρόλους, θα αφηγηθούν παράδοξες ιστορίες, θα χορέψουν, θα ταυτιστούν με καταστάσεις, θα εξερευνήσουν τη φύση των πραγμάτων και των εαυτών τους, θα υπερβούν τα όριά τους προσπαθώντας να μείνουν σταθερά χαρούμενοι ακόμα κι αν διαπραγματεύονται με
πράγματα που… πονάνε. Θα τα καταφέρουν;

Η νέα παραγωγή του θεάτρου ΔΕΝΤΡΟ (Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1 , BIOS basement/2012) είναι μια αλληγορική ματιά στην παραδοξότητα της διπλής φύσης των πραγμάτων. Χαρά, λύπη, ομορφιά, ασχήμια, αρσενικό, θηλυκό, κίνηση, ακινησία, λόγος, σιωπή θα παρελάσουν στη σκηνή άλλοτε απαλά σαν το βελούδο και άλλοτε σκληρά σαν το αγκάθι, ψάχνοντας ένα βαθύτερο νόημα. Τι είναι πέρα από την χαρά και την λύπη.

Το υλικό των 65 λεπτών βασίζεται σε μια σειρά από ιστορίες του Δημήτρη Φυρίου, που πρόσφατα έκδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Η παράδοξη ιστορία ενός άσπρου και ενός μαύρου”

Συντελεστές
Κείμενα: Δημήτρης Φύριος
Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα
Χορογραφία: Ριαλένα Νικοδήμου, Αντώνης Αντωνίου
Κοστούμια: Στάλω Μαρκίδη
Μουσική: Αντρέας Μουστούκης
Παίζουν: Κατερίνα Λούρα, Σπύρος Τουλιάτος, Αντώνης Αντωνίου, Ριαλένα Νικοδήμου

Διεύθυνση
Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα

Τηλέφωνο
210 3425335

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Φύριος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα


Παίζουν: Κατερίνα Λούρα, Σπύρος Τουλιάτος, Αντώνης Αντωνίου, Ριαλένα Νικοδήμου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b