MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Λάσσυ στο Επί Κολωνώ

Από 15 Μαρτίου 2013, ανεβαίνει η παράσταση με τίτλο «Λάσσυ» σε κείμενο Ανδρέα Φλουράκη και σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ηλία Βαλάση, στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ. Παίζεται Παρασκευή & Σάββατο 21:00 και Κυριακή 19:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μια γυναίκα δεμένη, ένας άντρας τής ζητάει να παραδοθεί, να υπογράψει. Εκείνη αρνείται. Σε μια κατάσταση εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, θύματος και θύτη, σε ένα παιχνίδι γοήτρου, εκφοβισμού και απαξίωσης ποια θέση επιλέγουμε;

Η Λάσσυ είναι ένα έργο για τη μετάβαση από την άρνηση στη συνθηκολόγηση, από το εγώ στο εμείς. Με παρακαταθήκη τα νιάτα, τους φόβους και τις μουσικές των 80s, ένας άντρας και μια γυναίκα έρχονται αντιμέτωποι με την προσταγή των ημερών: “Πάρε θέση. Είσαι με εμάς ή με τους άλλους”; Στη Λάσσυ όμως, η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Ίσως γιατί όλοι μπαίνουμε αργά ή γρήγορα στο σκοτεινό δάσος του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης, του περάσματος από τον ιδεαλισμό της νιότης στη διαχείριση της πραγματικότητας. Ίσως τελικά, θύματα και θύτες να είμαστε μαζί, ενταγμένοι σε κάτι μεγαλύτερο που μας ξεπερνάει. Όμως όταν είμαστε μαζί, χωρίς αντίπαλες θέσεις, τότε ίσως και να καταφέρουμε να νικήσουμε τους φόβους μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή


Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Χριστίνα Χριστοφή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b