Video-art
Video- Πορτρέτα των star του Hollywood από τον Robert Wilson στη Στέγη (vid)
Μια πολύ σημαντική εικαστική Έκθεση με λάμψη αστέρων και την βαριά υπογραφή του φημισμένου θεατρικού σκηνοθέτη και εικαστικού δημιουργού Robert Wilson, από την Παρασκευή 5 Απριλίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί την έκθεση του Robert Wilson “Video Portraits”.

A
A
Ο Robert Wilson σκηνοθέτησε και την παράσταση Οδύσσεια για το Εθνικό Θέατρο φέτος. Έχοντας ασχοληθεί κατά καιρούς με τη χορογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την performance, επικέντρωσε τη δημιουργικότητά του στη σκηνοθεσία, χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τις εικαστικές τέχνες. Στο πλαίσιο αυτό, συνέλαβε και σκηνοθέτησε, στο διάστημα 2004-2009, 56 video-portraits (ορισμένα από αυτά σε πολλαπλές εκδοχές), τα οποία αποτελούν ένα σχόλιο στην ιστορία της προσωπογραφίας ως εικαστικού είδους. Διαπλέκουν τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τον ήχο.
Παρά τη φαινομενική στασιμότητα των ηρώων, διακρίνεται μια αργή, σχεδόν ανεπαίσθητη εξελικτική διαδικασία, που προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή. Πρωταγωνιστές των βίντεο είναι διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, συγγραφείς – ανάμεσά τους οι Mikhail Baryshnikov, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Johnny Depp, Marianne Faithfull, Renée Fleming, Salma Hayek, Isabelle Huppert, Jeanne Moreau, Sean Penn, Brad Pitt, Isabella Rossellini, Winona Ryder.
Διεύθυνση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλέφωνο
210 900 5 800
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Robert Wilson
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι Σπυριδούλες επιστρέφουν – Νέες παραστάσεις στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου
Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση Ισραήλ στη Γάζα: “Σταματήστε τη σφαγή”
Το ελληνικό περίπτερο της Μπιενάλε της Γάζας στον «Λόφο» της Κυψέλης
Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί την Σκάρλετ Γιόχανσον σε μια σουρεαλιστική καμπάνια για την Prada
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Στον αστερισμό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με 15 ταινίες
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Οι “Βρικόλακες” του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Radar
Unborn: Μία ιστορία ενηλικίωσης της Χριστίνας Κυρίτση στο θέατρο Ρεκτιφιέ
Healing the Grid: Έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Ζουμπουλάκη