MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Σιωπηλές φωνές Από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ στο Θησείον

Στις 16 Μαρτίου 2013 στις 06.00 τα ξημερώματα θα κάνει πρεμιέρα μια ιδιαίτερη παράσταση που πέρυσι κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και έκανε αίσθηση, οι Σιωπηλές Φωνές της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου. Φέτος οι φανατικοί θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της παράστασης, πάλι στις 6.00 τα ξημερώματα κάθε Σάββατο και Κυριακή, μόνο για 8 παραστάσεις.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η παράσταση αποτελεί εξέλιξη της περσινής δουλειάς, που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 6.00 το πρωί στο Βυρσοδεψείο, πάνω σε υλικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο της Μαρούλας Κλιάφα και βασίζεται σε ιστορικές μαρτυρίες όλου του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.

Η ΑΣΙΠΚΑ αναμετράται ξανά με κείμενο-ντοκουμέντο, όπου δεν έχει τίποτα επινοηθεί: άνδρες και γυναίκες, πέρα από σκοπιμότητες και εξωραϊσμούς καταθέτουν ο καθένας τη δική του μαρτυρία, συνθέτοντας μία μοναδική εικόνα του 20ού αιώνα. Μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, τις εμπειρίες τους, τα πάθη και τις περιπέτειές τους, με λόγο λιτό και ταυτόχρονα μεστό, αποτυπώνουν όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας. Πρόκειται για μαρτυρίες που φέρνουν στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, αυτήν που η επίσημη ιστορία αποσιωπά. Κρυφός πόθος της ομάδας και του σκηνοθέτη μέσα από τη δουλειά αυτή παραμένει η συνάντηση στο φως της αυγής, του θεατή με την ιστορία του, μετατοπίζοντας τον από απλό θεατή σε συμμέτοχο και συνένοχο σ ‘ ένα έργο που γράφτηκε και γράφεται απ’ τον ίδιο.

Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου, Ελένη Ζαραφίδου, Ιωακείμ Πανάγος, Ρηνιώ Κυριαζή, Αντώνης Τσίλλερ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρούλα Κλιάφα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος


Παίζουν: Ειρήνη Δράκου, Ελένη Ζαραφίδου, Ιωακείμ Πανάγος, Ρηνιώ Κυριαζή, Αντώνης Τσίλλερ

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b