MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Λεόντιος και Λένα του Μπύχνερ στο Bios

Από την Δευτέρα 11 Μαρτίου έως την Τρίτη 23 Απριλίου το έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ ανεβαίνει στο Βios. Tο έργο Λεόντιος και Λένα, στην πρώτη του ανάγνωση μοιάζει με ένα αφελές παραμύθι. O τίτλος παραπέμπει σε μια κλασική ερωτική ιστορία, ενώ στην πραγματικότητα οι ήρωες του έργου θέτουν και σχολιάζουν ευθέως μερικά από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τι κάνει ο άνθρωπος για να ξεφύγει από την πλήξη του; Πώς αντιδρούμε όταν πρέπει να κάνουμε κάτι χωρίς οι ίδιοι να το έχουμε επιλέξει; Πόσο μια επανάσταση είναι ενταγμένη μέσα στο ίδιο το σύστημα; Γιατί η εξουσία κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την ταυτότητά τους; Πόσους έρωτες χρειάζεται κανείς για να τραγουδήσει όλη την κλίμακά του; Μπορεί ο άνθρωπος να ξεφύγει από την μοίρα του; Η παράσταση αναζητά την καρδιά αυτής της επικίνδυνα ερμητικής φόρμας, μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό από 6 νέους ηθοποιούς, χωρίς προσθήκες ή διασκευές στον αιχμηρό λόγο του Μπύχνερ.

Διεύθυνση
Πειραιώς 84, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 3425335

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γκέοργκ Μπύχνερ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σαράντης


Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννης Γιαννούλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γιώργος Στάμος, Ελίνα Ρίζου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b