MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ένας εχθρός του λαού, στις Μορφές Έκφρασης

Το έργο “Ένας εχθρός του λαού” του Ερρίκου Ίψεν αποτέλεσε πρώτη επιλογή για τη φετινή θεατρική περίοδο σε μεγάλα θέατρα της Αμερικής και της Ευρώπης. Στην Αθήνα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00 στις Μορφές Έκφρασης.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

“Από σήμερα θα σας μάθω τι μπορεί να κάνει ένας ελεύθερος άνθρωπος”

Με αυτά τα λόγια ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το κορυφαίο έργο του Ερρίκου Ίψεν ξετυλίγει την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Περέλης σημειώνει: “Όταν καταρρέει γύρω μας ο κόσμος, οι άνθρωποι του θεάτρου έχουμε χρέος να μιλήσουμε γι αυτά που ξεθεμελιώνουν τον κοινωνικό ιστό και αποσαθρώνουν την ομοψυχία. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο Λόγο, που δίνει κουράγιο και ελπίδα. Πρέπει να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό: να ξαναστηθούν στα πόδια τους ο πολιτισμός, το ήθος και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ο “Εχθρός του λαού” και ο Ερρίκος Ίψεν  μας βοηθούν και φωτίζουν τον προσανατολισμό μας σ’ αυτή την πορεία.”

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης
Πρωταγωνιστεί ο Θωμάς Κινδύνης

Διεύθυνση
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα

Τηλέφωνο
2103464002, 2103464903

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/YSMRVRAFYT0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίκος Περέλης
Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης


Παίζουν: Θωμάς Κινδύνης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b