MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Scintilla στο θέατρο Ακαδήμεια

Το θέατρο Ακαδήμεια παρουσιάζει για δέκα μόνο παραστάσεις τo έργο Scintila από τις 10 Μαρτίου 2013, κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21.15.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Μία γυναικεία συμμορία που έρχεται απο το παρελθόν χωρίς λύσεις και απαντήσεις, αλλά ζωντανά, ενάντια στο άκαμπτο και το αδιάφορο, υμνώντας την δύναμη του όλοι μαζί. Επτά γυναίκες, μια βαθιά φιλία και κίνητρο τους να αντισταθούν. Γεμίζουν ξανά με ορμή και μαζί πια ξεσηκώνονται.

 

Μία παράσταση κίνησης και λόγου
Αφορμή για αυτή την παράσταση στάθηκε το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας στην πλατεία Συντάγματος . Μία ύστατη προσπάθεια επικοινωνίας μέσα σε μία τόσο άγρια συνθήκη.

Είχε άραγε αυτός ο άνθρωπος φίλους και συντρόφους να εκφράσει το συναίσθημα και την οργή του; Τους είχε μιλήσει λίγο πριν πάρει αυτήν την απόφαση; Και αν όχι, πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν υπήρχαν δίπλα του κάποιοι;

Φιλία…κορυφαία αρετή κατά τον Αριστοτέλη, η οποία μάλιστα, θεωρείτε ανώτερη από τη δικαιοσύνη, καθώς οι άνθρωποι οι οποίοι συνδέονται με φιλία δε χρειάζονται τη δικαιοσύνη, ενώ οι άνθρωποι που είναι μόνο δίκαιοι έχουν ανάγκη τη φιλία, και η υπέρτατη δικαιοσύνη λαμβάνει υπόσταση μεταξύ των φίλων.

Κατά την εποχή της προσωκρατικής φιλοσοφίας, ο Εμπεδοκλής είχε αποδώσει στην αρετή της φιλίας κοσμική σημασία σύμφωνα με την οποία τα πράγματα συντίθενται και διαλύονται αντιστοίχως.

Το έργο αποκωδικοποιεί κινησιολογικά λέξεις και έννοιες χορέυει στο σήμερα και μιλάει για τη δύναμη του όλοι μαζί. Η δυσκολία και το ενδιαφέρον του είναι ότι συνδυάζει, τη λεπτομέρεια της σωματικής μιμικής, τον ρυθμό και την ένταση του σύγχρονου χορού και τη μαγεία του λόγου.

Συντελεστές
Χορογραφία: Scintilla
Σκηνικά κουστούμια: Κική Μήλιου
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Μάζης

Διεύθυνση
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνο

Τηλέφωνο
210-5125600

 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αδάμου Ειρήνη
Σκηνοθεσία: Αδάμου Ειρήνη ,Ευγενία Παλλήκαρη


Παίζουν: Αδάμου Ειρήνη, Γάτσιου Νατάσσα, Δελημιχάλη Μυρτώ, Καμπούρη Εύη, Μερμίγκη Μεντή Μαρία, Μπιτούνη Τίνα, Ευγενία Παλλήκαρη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b