MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

The Pillowman στο θέατρο Παραμυθίας

Το έργο “The Pillowman” έχει ως βασικό του θέμα την παιδική κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία σε όλες τις μορφές της. Τα πρόσωπα ξεπροβάλλουν ορμητικά, σαν ρεύμα, που παρασύρει τα πάντα μαζί του. Συγκρούονται μέσα στον ανεμοστρόβιλο των ιδεών τους. Μέσα από αυτές τις εκρήξεις φωτίζεται η βία, η παιδική κακοποίηση μέσα από την οικογένεια, σαν “εκπαιδευτικό αγαθό”, ο πόθος για εξουσία και ιδιοκτησία.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Στην παράσταση, ο λόγος τρέχει σκοτεινός, αινιγματικός. Τα πρόσωπα ξεπροβάλλουν ορμητικά, σαν ρεύμα, που παρασύρει τα πάντα μαζί του.
Συγκρούονται μέσα στον ανεμοστρόβιλο των ιδεών τους. Μέσα από αυτές τις εκρήξεις φωτίζεται η βία, η παιδική κακοποίηση μέσα από την οικογένεια, σαν “εκπαιδευτικό αγαθό”, ο πόθος για εξουσία και ιδιοκτησία. Τα παραμύθια, που αφήνουν έκθετους, σαν λαμπερές σταγόνες, τους μικρούς ήρωες τους, σχεδόν πάντα κακοποιημένους, ταλαιπωρημένους. Η θρησκεία, που υμνεί τα πάθη και τον πόνο. Τα πρόσωπα του έργου γίνονται λεπτεπίλεπτα, ευερέθιστα, άλογα, εύθραυστα. Υπάρχουν σαν κόκκοι σκόνης, που χορεύουν το μεγάλο βαλς της ζωής. Συγκρούονται και αναπαράγουν τη βία, που έχουν υποστεί.

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Royal National Theatre της Αγγλίας το 2003. Δύο χρόνια αργότερα, το 2005 παρουσιάστηκε στο Broadway
στο Booth Theatre. Έκτοτε η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 14 χώρες έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Ο ίδιος ο Μακ Ντόνα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο που συγγράφει καθώς σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με την πρώτη του αγάπη, τον κινηματογράφο.

Συντελεστές
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα “Παράβαση”
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κυριακού
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Παπαθεοχάρης
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Καραμέρου

Παίζουν: Γιάννης Ζωγράφος, Κατερίνα Λουδιανού, Λευτέρης Τσίτας, Μάνος Τσούτης

Διεύθυνση
Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός

Τηλέφωνο
210 3457904, 6947630255 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Martin McDonagh
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κυριακού


Παίζουν: Γιάννης Ζωγράφος, Κατερίνα Λουδιανού, Λευτέρης Τσίτας, Μάνος Τσούτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b