MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε λίγο θα βάλει τυρί κρέμα και στα μελομακάρονα ο Γιώργος Καπουτζίδης!

Τον Γιώργο Καπουτζίδη ο κόσμος τον αγάπησε ως σεναριογράφο, τόσο για τις Σαββατογεννημένες, όσο και για το Παρά Πέντε. Τα δύο αυτά ευφάντασα κωμικά σενάρια τον έκαναν διάσημο κι έναν από τους πιο πετυχημένους σεναριογράφους της ελληνικής τηλεόρασης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Φαίνεται πάντως ότι η συγγραφή σεναρίων είναι κουραστική δουλειά. Πολλές σελίδες κάθε βδομάδα, μεγάλο στράγγισμα του μυαλού. Γι’ αυτό και ο Καπουτζίδης, όπως και άλλοι πολλοί πετυχημένοι σαν αυτόν, έχει σταματήσει να το κάνει. Και ασχολείται πλέον με το να κάνει τον βοηθό του μάγειρα Αλέξανδρου Παπανδρέου στην εκπομπή του Mega «Παρέα στην κουζίνα».

Φυσικά, αυτήν την δουλειά μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε. Αλλά φαίνεται ότι έχει άλλη γεύση ο μουσακάς, άμα στον μαγειρεύει ένας μαιτρ των τηλεθεάσεων. Έτσι κι αλλιώς, όσο καλοί ή κακοί κι αν είναι οι μάγειρες που φτιάχνουν τις σπεσιαλιτέ τους στην μικρή οθόνη, ποιός μπορεί να ξέρει τι γεύση έχουν αυτά που φτιάχνουν. Η τηλεμαγειρική, άλλωστε, είναι ο ορισμός του «φάτε μάτια ψάρια».

Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως σε αυτήν την εκπομπή είναι η επιμονή των δύο παρουσιαστών- μαγείρων να βάζουν γνωστή μάρκα κρεμώδους τυριού σε όποια συνταγή κι αν κάνουν. Στην ουσία δεν είναι εκπομπή μαγειρικής αυτό που κάνουν, αλλά εκπομπή μαγειρικής με το γνωστό τυρί κρέμα. Το βάζει παντού. Κολλάει, κολλάει στην γεύση, κάπου θα βρει ένα παραθυράκι να το βάλει μέσα. Γλυκά, αλμυρά, σάντουιτς, σάλτσες, ζυμαρικά… Μόνο στα μελομακάρονα δεν το έχει βάλει ακόμα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Βέβαια, λόγω της φύσης του το προϊόν, όντως μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις και πολλές συνταγές. Αλλά το να βλέπεις μια εκπομπή μαγειρικής κάθε βδομάδα, που να σου δείχνει μόνο συνταγές που συνδυάζονται με τυρί κρέμα, καταντάει κουραστικό.

Ίσως, ο Καπουτζίδης ίσως θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω, με τα ταλέντα που έχει, από αυτό. Αλλά δεν είναι ο μόνος σεναριογράφος που μετά από μια μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση σταμάτησε να γράφει σενάρια. Οι περισσότεροι πετυχημένοι σεναριογράφοι στερεύουν γρήγορα από ιδέες ή το βρίσκουν πολύ κοπιαστικό να ξαναμπούν στην διαδικασία της συγγραφής ενός ολόκληρου επεισοδίου ανά εβδομάδα.

Οπότε, καλύτερη και πιο ξεκούραστη η μαγειρική με τυρί κρέμα. Έστω κι αν δεν δίνει την ίδια δόξα και τις ίδιες τηλεθεάσεις με το Παρά Πέντε.

 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b