MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουνίρ- Ο εκπληκτικός παγκόσμιος πρωταθλητής του Breakdance (vid)

Από τον Μουνίτις μέχρι τον Καπούτσο, το ποδόσφαιρο μας έχει συνηθίσει σε περίεργα ονόματα. Και τώρα έρχεται ο χορός και ιδίως ο χορός των απόκληρων, το Breakdance, για να μας δώσει έναν φανταστικό χορευτή και παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος ακούσει στο όνομα Μουνίρ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο 28χρονος B-Boy Monnir Biba, γνωστός ως Μουνίρ από την Γαλλία κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull BC One στην Βραζιλία για το 2012! Κατέκτησε το απόλυτο βραβείο του breaking στο σημαντικότερο 1-on-1 B-Boy διαγωνισμό στον κόσμο, στον φετινό Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull BC One 2012.

3000 πιστοί fans αψήφησαν τον βραζιλιάνικο καύσωνα (αυτοί έχουν ζέστη και τον Δεκέμβριο!) και κατέκλυσαν τις εξέδρες του κατάμεστου Fundição Progresso, για να δουν τους 16 καλύτερους B-Boys στον κόσμο, από τη Βραζιλία έως την Ιαπωνία, να διαγωνίζονται για τον τίτλο. Εκατομμύρια fans παρακολούθησαν το event στην τηλεόραση, με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να το παρακολουθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Στην Ελλάδα οι τελικοί μεταδόθηκαν από το MTV.

mounirΜε τρομερή ευελιξία και ροή κινήσεων, αρμονία, δύναμη και φυσική κατάσταση, που του έδωσε την δυνατότητα να αντέξει στον απαιτητικό αγώνα πέντε γύρων έναντι του αντιπάλου του στον τελικό Κορεάτη Differ, ο Μουνίρ κατέκτησε το τρόπαιο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Differ κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην σκηνή με ένα “Gagnahm style” step ως κομμάτι των κωμικών κινήσεων του.

Ο νέος πρωταθλητής Μουνίρ, ο οποίος είναι μέλος της επίσης πολύ πετυχημένης γαλλικής ομάδας Breakdance χορού Vagabonds, δήλωσε για την νίκη του: “Είναι η τρίτη μου φορά εδώ. Είχα ένα τρελό ξεκίνημα. Έκανα όλο το ταξίδι. Κέρδισα το cypher, κέρδισα τον προκριματικό και ήρθα εδώ για να νικήσω.”

Στο βίντεο του τελικού μπορείτε να δείτε μερικές από τις εκπληκτικές φιγούρες που έστεψαν τον Μουνίρ παγκόσμιο πρωταθλητή για φέτος.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b