MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Ο χορογράφος Akram Khan στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο διεθνούς φήμης χορογράφος και χορευτής Άκραμ Καν έρχεται με σπουδαίους συνεργάτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για πέντε παραστάσεις στις 5, 6, 7, 9 και 10 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει την παράσταση DESH, που σημαίνει “πατρίδα” στη βεγγαλική γλώσσα, μια και ο Καν κατάγεται από το Μπανγκλαντές, αν και έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Βρετανός.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Λίγους μήνες μετά τη συνεργασία του με τον Danny Boyle για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, φέρνει στην Αθήνα την παράσταση που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πέρυσι το Σεπτέμβριο και η οποία ταυτίστηκε στο βρετανικό Τύπο με τη λέξη «apotheosis». To 2012 το DESH βραβεύτηκε με το Olivier Award για την καλύτερη νέα χορευτική παραγωγή. Είναι μια κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Καν, μετά από μια σειρά εντυπωσιακών συνεργασιών με τη Sylvie Guillem, τη Juliette Binoche και τον Anish Kapoor.

Ο Καν σαρώνει τη σκηνή και αφηγείται ιστορίες από το Μπανγκλαντές σε μια χορογραφία που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό στοιχείο της πατρίδας του, της χώρας με τους αμέτρητους νεκρούς κάθε χρόνο από τις πλημμύρες, της χώρας όπου η περιοδικότητα των μουσώνων καθορίζει τη μοίρα των ανθρώπων. Χορεύει πέρα δώθε σε μια σκηνή πλαισιωμένη από ειδικούς φωτισμούς και προβολές που ανασύρουν το στοιχείο του νερού, την αίσθηση της βροχής, τη μετέωρη κατάσταση ενός σώματος που, αν και έχει ρίζες, είναι ανέστιο.

Ανακαλεί σωματικά τις αφηγήσεις του πατέρα του, αλλά και τις εμπλουτίζει με νέες αφηγήσεις προς την κόρη του, καθώς κινείται αδιάλειπτα, κυκλικά στη σκηνή. Με τη βοήθεια σπουδαίων συνεργατών, όπως του Tim Yip στα βίντεο, βραβευμένου με Όσκαρ για την ταινία Ο τίγρης και ο δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon), μεταφέρει το κοινό της παράστασης από τη γενέτειρά του, το Γουίμπλεντον Παρκ του Λονδίνου στους δρόμους του Μπαγκλαντές, λίγο πριν χαθεί σε ένα μουσώνα φτιαγμένο από χρυσές κορδέλες.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, Χορογραφία και Ερμηνεία: Akram Khan
Σχεδιασμός βίντεο: Tim Yip
Μουσική: Jocelyn Pook
Σχεδιασμός φωτισμών: Michael Hulls

Έναρξη: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 15 – 18 – 28 €, Μειωμ. 10 – 12 – 15 €

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/dWS0iIpRiZA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκραμ Καν
Σκηνοθεσία: Άκραμ Καν


Παίζουν: Άκραμ Καν

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
16 & 17: Το πρωτοποριακό TAO Dance Theater στην Πειραιώς 260 με ένα χορευτικό δίπτυχο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Four Walls and a Roof: Οι βραβευμένοι Ραμπί Μρουέ και Λίνα Ματζνταλανί στην Πειραιώς 260 με μια πολιτική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
The Corridor: Η χοροθεατρική παράσταση του Φώτη Νικολάου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»