MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Twilight ξεπέρασε τον James Bond!

Σαρωτικό ήταν το ντεμπούτο του πέμπτου Twilight στους αμερικανικούς κινηματογράφους και δεν την γλίτωσε από αυτό ούτε καν ο 007. Το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου η ταινία The Twilight saga: Breaking Dawn part 2 (Χαραυγή- Μέρος 2 στους ελληνικούς κινηματογράφους) σημείωσε τεράστια έσοδα και πήρε εύκολα την πρωτιά στο Box Office, σε ένα weekend με σημαντικό ανταγωνισμό, καθώς ήταν η δεύτερη μόλις εβδομάδα του νέου Bond στις ΗΠΑ (καθυστέρησαν να τον προβάλουν εκεί) αλλά και η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Lincoln του Spielberg.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει το ζευγάρι Pattinson- Stewart, ούτε τα σκάνδαλα, ούτε ο James Bond. Οι φαν γέμισαν τις αίθουσες και η ταινία δράσης με βρυκόλακες και λυκανθρώπους με το ρομαντικό story σημείωσε κέρδη 141 εκατ. δολαρίων, ελάχιστα λιγότερα από όσα χρειαζόταν για να είναι η πιο εμπορική ταινία της σειράς (η δεύτερη ταινία, με τίτλο New Moon είχε σημειώσει κέρδη 142 εκατ. δολαρίων το πρώτο ΠΣΚ που είχε προβληθεί).

Στην δεύτερη θέση ο James Bond. Το Skyfall, το οποίο είχε θριαμβευτική πορεία στην Ευρώπη πριν παιχτεί την προηγούμενη εβδομάδα τους αμερικανικούς κινηματογράφους, αυτή τη φορά αρκέσθηκε στην δεύτερη θέση, με 41 εκατ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση η ταινία του Spielberg Lincoln, για την ζωή του ηγέτη των ΗΠΑ κατά τον αμερικανικό εμφύλιο. Οι κριτικές αποθέωσαν την ταινία και ο Daniel Day Lewis θεωρείται από τα φαβορί για τα Όσκαρ. Ωστόσο η ταινία βγήκε σε κακό timing, λόγω Twilight και σαρώθηκε από τους βρυκόλακες, σημειώνοντας κέρδη μόλις 21 εκατ. δολάρια.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/UwoaDO1YYbM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b