MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Να ζει κανείς ή να μην ζει στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη η κωμωδία του Nick Witdy «Να ζει κανείς ή να μην ζει;». Το έργο έχουν διασκευάσει και σκηνοθετούν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο απο τον Μελ Μπρούκς.

Monopoli Team

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Πολωνία 1941, κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Παύλος Χαϊκάλης ) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Μάνος Παπαγιάννης). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού – ένα από τα κλασσικά θέματα της φάρσας – είναι αστεία αθώος – ροζ. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Κατιάνα Μπαλανίκα ) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Σοφία Βογιατζάκη) και ο αμπιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Nick Witdy
Σκηνοθεσία: Ρέππας, Παπαθανασίου


Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Μάνος Παπαγιάννης, Τάσος Κωστής, Κατιάνα Μπαλανίκα, Σπύρος Μεριανός, Σοφία Βογιατζάκη, Πρόδρομος Τοσουνίδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b