MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Bent στον πολυχώρο πολιτισμού Vault

Η θεατρική παράσταση Βent που ανεβαίνει στον πολυχώρο πολιτισμού Vault, μας πηγαίνει πίσω στη ναζιστική Γερμανία και την δίωξη των ομοφυλόφιλων.

Monopoli Team

Η ιστορία της υπόθεσης έχει να κάνει με τον Μαξ, έναν απελευθερωμένο σεξουαλικά ομοφυλόφιλο άντρα στο Βερολίνο του 1934, ο οποίος συζεί μ’ έναν χορευτή, τον Ρούντυ. Εκείνη τη χρονιά ο Χίτλερ, με το πρόσχημα της οργάνωσης πραξικοπήματος, αποφασίζει να καθαιρέσει και να απομακρύνει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματα του.

Ταυτόχρονα καθιστά την ομοφυλοφιλία παράνομη, μιας και θεωρείται ότι ήταν αποτέλεσμα εκδήλωσης εκφυλισμού, που κατέστρεφε την Γερμανική – Άρια φυλή. Απαγορεύεται όχι μόνο το φίλημα, το αγκάλιασμα και η ομοφυλοφιλική διάθεση, αλλά ακόμη η σκέψη κι η φαντασίωση.

Ο Μαξ και ο Ρούντυ γίνονται αναπόφευκτα στόχος άγριου διωγμού. Ο δεύτερος δεν επιβιώνει, ενώ ο Μαξ με τη βοήθεια ενός άλλου κρατουμένου, δηλωμένου ομοφυλόφιλου, (Χορστ) καταλήγει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.

Εκεί, η γνωριμία των δύο γίνεται αφορμή για να έρθει η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση, που δείχνει το πόσο λεπτές είναι οι ισσοροπίες ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Δημήτρης Καρατζάς είναι ο σκηνοθέτης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία είχε γίνει κινηματογραφικό έργο με τους Clive Owen, Lothaire Bluteau, Ian Mc Kellen και Mick Jagger στους βασικούς ρόλους, κερδίζοντας αρκετά βραβεία.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Martin Sherman.
Μετάφραση: Γιώργος Θεοδοσιάδης.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς.
Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης.
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ζαχαριάδης (Γκρέτα), Στέφανος Κακαβούλης (Χόρστ), Δημήτρης Καρατζιάς (Μαξ), Πάνος Ροκίδης (Θείος Φρέντυ, Αξιωματικός), Γιώργος Στεφανουδάκης (Βόλφ, Αξιωματικός), Νικόλας Σουλογιάννης (Στρατιώτης, Βίκτωρ, Δεκανέας), Στέλιος Ψαρουδάκης (Ρούντυ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Martin Sherman
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς


Παίζουν: Πολ Ζαχαριάδης, Στέφανος Κακαβούλης, Δημήτρης Καρατζιάς, Πάνος Ροκίδης, Γιώργος Στεφανουδάκης, Νικόλας Σουλογιάννης, Στέλιος Ψαρουδάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b