MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Τρωάδες του Ευριπίδη στο θέατρο Φούρνος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H Μίρκα Γεμεντζάκη, που έχει εντρυφήσει στην μελέτη της ανθρώπινης φωνής, αναπνοής και έκφρασης της γλώσσας, με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της, ανάμεσα στις οποίες ο Πήτερ Στάιν, ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, o Πήτερ Μπρουκ και ο Μπομπ Γουίλσον, ανεβάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη στη μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το κείμενο των “Τρωάδων” διασκευάστηκε ελάχιστα προκειμένου να προσαρμοστούν στο κλίμα των ημερών. Επιλεγμένα μέρη αποδίδονται αφηγηματικά, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και η συνοδεία ενός μουσικού οργάνου ως σκηνοθετικά μέσα για να αποτυπωθεί η διαχρονική αλήθεια του έργου.

Η παράσταση επικεντρώνεται στη μοίρα του άμαχου πληθυσμού των γυναικών που από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Τα πρόσωπα των Τρωάδων στα οποία εστιάζει η παράσταση βγαίνουν μέσα από τον χορό. Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι λιτά ώστε να δοθεί βαρύτητα στο πάντρεμα του λόγου με το φως και τη μουσική των σωμάτων.

“Αν ο θεός δεν μας έριχνε κάτω και δε μας κουκουλώνανε με τα χώματα κανείς δεν θα μιλούσε για μας, τώρα να δεις που καταστραφήκαμε τι θ’ αρχίσουν να λένε για τα παθήματα μας, θα μας κάνουν θέατρο για να το βλέπουνε αυτοί που θα ‘ρθουνε μετά από μας και να μας χειροκροτούν”.

“Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτή η φράση της Εκάβης ήταν για μας καθοριστική” σημειώνει η σκηνοθέτης της παράστασης Μίρκα Γεμεντζάκη συμπληρώνοντας πως “πιο φρικτή από τη δυστυχία των ηττημένων είναι η ευτυχία των νικητών”.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Τσινάρη (Εκάβη), Νάνα Παπαδάκη (Κασσάνδρα), Φωτεινή Καπελλάκη (Ανδρομάχη),  Βαγγέλης Παπαδάκης (Ταλθύβιος, Αφηγητής), Κατερίνα Παπαγεωργίου (κορυφαία), Μαρία Χελιδώνη, Αδαμαντία Βλάμη (μουσικό όργανο, τραγούδι)

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννης Τσαρούχης
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Μίρκα Γεμεντζάκη
Κοστούμια: Βαγγέλης Παπαδάκης

Διεύθυνση
Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη

Τηλέφωνο
210-6460748

Από 19 Νοεμβρίου 2012 έως και 8 Ιανουαρίου 2013 κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη


Παίζουν: Σοφία Τσινάρη(Εκάβη), Νάνα Παπαδάκη (Κασσάνδρα), Φωτεινή Καπελλάκη (Ανδρομάχη), Βαγγέλης Παπαδάκης (Ταλθύβιος, Αφηγητής), Κατερίνα Παπαγεωργίου (κορυφαία), Μαρία Χελιδώνη, Αδαμαντία Βλάμη (μουσικό όργανο, τραγούδι)

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός