MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Τρωάδες του Ευριπίδη στο θέατρο Φούρνος

H Μίρκα Γεμεντζάκη, που έχει εντρυφήσει στην μελέτη της ανθρώπινης φωνής, αναπνοής και έκφρασης της γλώσσας, με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της, ανάμεσα στις οποίες ο Πήτερ Στάιν, ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, o Πήτερ Μπρουκ και ο Μπομπ Γουίλσον, ανεβάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη στη μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το κείμενο των “Τρωάδων” διασκευάστηκε ελάχιστα προκειμένου να προσαρμοστούν στο κλίμα των ημερών. Επιλεγμένα μέρη αποδίδονται αφηγηματικά, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και η συνοδεία ενός μουσικού οργάνου ως σκηνοθετικά μέσα για να αποτυπωθεί η διαχρονική αλήθεια του έργου.

Η παράσταση επικεντρώνεται στη μοίρα του άμαχου πληθυσμού των γυναικών που από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Τα πρόσωπα των Τρωάδων στα οποία εστιάζει η παράσταση βγαίνουν μέσα από τον χορό. Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι λιτά ώστε να δοθεί βαρύτητα στο πάντρεμα του λόγου με το φως και τη μουσική των σωμάτων.

“Αν ο θεός δεν μας έριχνε κάτω και δε μας κουκουλώνανε με τα χώματα κανείς δεν θα μιλούσε για μας, τώρα να δεις που καταστραφήκαμε τι θ’ αρχίσουν να λένε για τα παθήματα μας, θα μας κάνουν θέατρο για να το βλέπουνε αυτοί που θα ‘ρθουνε μετά από μας και να μας χειροκροτούν”.

“Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτή η φράση της Εκάβης ήταν για μας καθοριστική” σημειώνει η σκηνοθέτης της παράστασης Μίρκα Γεμεντζάκη συμπληρώνοντας πως “πιο φρικτή από τη δυστυχία των ηττημένων είναι η ευτυχία των νικητών”.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Τσινάρη (Εκάβη), Νάνα Παπαδάκη (Κασσάνδρα), Φωτεινή Καπελλάκη (Ανδρομάχη),  Βαγγέλης Παπαδάκης (Ταλθύβιος, Αφηγητής), Κατερίνα Παπαγεωργίου (κορυφαία), Μαρία Χελιδώνη, Αδαμαντία Βλάμη (μουσικό όργανο, τραγούδι)

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννης Τσαρούχης
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Μίρκα Γεμεντζάκη
Κοστούμια: Βαγγέλης Παπαδάκης

Διεύθυνση
Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη

Τηλέφωνο
210-6460748

Από 19 Νοεμβρίου 2012 έως και 8 Ιανουαρίου 2013 κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη


Παίζουν: Σοφία Τσινάρη(Εκάβη), Νάνα Παπαδάκη (Κασσάνδρα), Φωτεινή Καπελλάκη (Ανδρομάχη), Βαγγέλης Παπαδάκης (Ταλθύβιος, Αφηγητής), Κατερίνα Παπαγεωργίου (κορυφαία), Μαρία Χελιδώνη, Αδαμαντία Βλάμη (μουσικό όργανο, τραγούδι)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b