MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο άνθρωπος που παρακολούθησε την κηδεία του!

Στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Καπετάν Φάντης μπαστούνι”, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε την… τύχη να παρακολουθήσει ζωντανός την κηδεία του και να ακούσει όλους τους συγκινητικούς επικήδειους που εκφωνήθηκαν για τον ίδιο. Κι όμως! Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο σινεμά. Την ίδια τύχη είχε και ο 41χρονος Gilberto Araujo στην Βραζιλία, ο οποίος πήγε και παρακολούθησε την κηδεία του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τι είχε συμβεί; Η οικογένεια του Araujo ειδοποιήθηκε ότι ο 41χρονος είχε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης με πυροβολισμούς και είχε σκοτωθεί. Στο νεκροτομείο πήγε ο αδερφός του και είδε το πτώμα. Αναγνώρισε τον αδερφό του και πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πτώματος.

Όμως ο Gilberto Araujo, που δεν ήταν καθόλου νεκρός, έμαθε ότι κάνουν την κηδεία του και αποφάσισε να παρευρεθεί. Φυσικά, όσοι τον είδαν ολοζώντανο έπαθαν την πλάκα της ζωής τους. Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι απλά αυτός που σκοτώθηκε έμοιαζε πολύ με τον Gilberto Araujo. Και ίσως και υπό το σοκ της είδησης, ο αδερφός του να μην κατάφερε να διακρίνει τις διαφορές του από τον πραγματικό- και ευτυχώς για τον ίδιο εν ζωή- 41χρονο.

Τι να πει κανείς; Ο Σακελλάριος δικαιώνεται 44 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας του (ο Καπετάν Φάντης μπαστούνι είναι ταινία του 1968).

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b